Україні вдасться повернути Крим та окуповані території, - Саакашвілі (відео)

Путіну доведеться повернути не тільки Крим, а й Абхазію, Південну Осетію, піти зі сходу України і Придністров'я

Про це в ефірі Еспресо.TV сказав екс-лідер Грузії Міхєїл Саакашвілі.

"Безумовно, Україні вдасться повернути Крим і окуповані території. У мене немає сумнівів щодо цього. Ця Росія застрягла, зайшла туди, куди їй не слід було б заходити. Путін сам повірив у свою "всемогутність", що купить всіх на Заході, завжди він буде йти вперед, всі йому будуть поступатися і в якийсь момент Крим настільки легко, з його точки зору, у нього вийшов, що його просто занесло. Занесло туди, звідки зворотного шляху вже немає. Він сам себе загнав у це", - сказав Саакашвілі, додавши, що рано чи пізно всі агресивні диктатори так закінчують.

Путіну доведеться віддати не тільки анексований Крим, а й інші землі, захоплені і спустошені Росією, вважає колишній грузинський президент.

"Йому пробачили Грузію, Чечню, інші військові авантюри, пробачили Крим і потім він зайшов у східну Україну. Зараз він або захопить пів-Європи, що неможливо, або йому доведеться не тільки віддати назад Крим, Абхазію, Південну Осетію, піти зі сходу України і Придністров'я, а й оскільки він поставив під питання територіальну цілісність інших країн, то у Росії самої з'являться проблеми з територіальною цілісністю. У них серйозні проблеми вже на Північному Кавказі, Башкортостані, Татарстані, на Далекому Сході, в Сибіру і тому перспективи самої Росії, як єдиної території - дуже непривітні. Просто: якою ціною це все буде? Яку ціну доведеться заплатити Україні, іншим країнам?" - зауважує Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СААКАШВІЛІ ПРИЇХАВ ДО ЛЬВОВА

Він акцентує на необхідності України провести якомога швидше реформи, бо корумпованій країні агресора не здолати.

"Тому це буде залежати і від інших речей: наскільки в Україні проведуть реформи, наскільки Україна мобілізує свою державну структуру, наскільки в Україні будуть ефективно боротися з корупцією. Якщо корупцію вдасться подолати, то я впевнений, что ворогові вас не подолати", - наголосив грузинський президент-реформатор у вигнанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: