У Львові освятили воду (фото)

Сьогодні, у день свята Богоявлення Господнього, на площі Ринок відбулось загальноміське освячення води. Загальноміський молебень відбувся за участю духовенства різних християнських конфесій міста. Цього року, відповідно до графіку, чин освячення води очолив Високопреосвященний владика Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«Я вас усіх вітаю із Богоявленням, Хрещенням і Просвіченням Господнім. Всі ці назви об’єднує одна євангельська подія – пришестя на Йордан Сина Божого Ісуса Христа, для того, щоби хреститися від Йоана Предтечі. Ця подія для нас є спасительною. Коли ми зараз будемо почерпати цю святу воду, дуже хочеться, щоби ваші душі були такими ж чистими, як кришталь, як ця вода, яку ми будемо почерпати. Тому що ця подія є ще й просвіченням для кожного з нас.

Богоявлення Господнє – це явлення Святої Тройці, якій ми поклоняємося, яку сповідуємо і в яку віримо. Тому це свято нас об’єднує у великій тайні Святої Тройці. Ми повинні знати, що Різдво Христове і Богоявлення – це також перемога. Це той мир, який приніс на землю Христос Бог. Він освячує нашу людську неміч і кличе нас до покаяння. Тому будьмо певними, що ми переможемо і зовнішнього ворога, видимого, і свого внутрішнього ворога – гріха. Не сумніваймося в цьому ні на мить, бо якщо ми з Богом, то хто проти нас? Нехай Боже благословення завжди перебуває над вами, а свята йорданська вода зміцнює нас духовно і тілесно. Тому що кожний, хто буде її почерпати і споживати, надіється на вічне життя і благополуччя в нашій родині, у нашому місті і країні.

Ми молилися сьогодні за всіх: і за церковну владу, за владу нашої держави, і особливо за військо, щоб Господь подав нашим солдатам перемогу над ворогом і супротивником та дав силу управляти всіма стихіями і всією нашою державою. Христос Хрещається!», - звернувся Високопреосвященний владика Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«Незважаючи на негоду, ми є разом. Трудно, непросто, але ми зібралися. Подібна ситуація була, коли Ісус Христос прийшов до Йордану. Коли Він ввійшов у води Йордану, то перед ним вже багато людей заходило. Люди приходили до Івана Предтечі на покаяння. І ті гріхи образно наповняли води Йордану. Хто був, той знає, що Йордан брудний і непрозорий. Таким є і наше життя – непрозоре, каламутне. Але, незважаючи на ті проблеми, бачимо, що Христос входить у води Йордану, в ті людські гріхи.

Дорогі браття і сестри! Всі ми є возлюблені в очах Божих, всі ми є важливі й цінні. І тому не маймо страху перед обставинами, які є. Бо обставини – соціальні, політичні, економічні – дуже часто від нас не залежать. Хай вода, яка є символом очищення, вода, яка є в цьому чані, сповнить нас радістю, миром, спокоєм і Божим благословенням. Христос Хрещається!», - привітав присутніх владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Традиційно, у Львові освячення води звершувалось за участю представників Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Римо-Католицької Церкви.

У Львові освятили воду

У Львові освятили воду

У Львові освятили воду

У Львові освятили воду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: