У Львові підсумують результати проекту про зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ

З 1 вересня 2014 року Львівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом», за підтримки Департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації та Управління охорони здоров'я Львівської міської ради, успішно розпочало реалізацію проекту RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов'язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах на території м. Львова». Завтра, 21 січня, у Малій сесійній залі Львівської міської ради (каб. 230) відбудеться прес-ланч на тему «Реалізація проекту РЕСПЕКТ на території м. Львова: підсумки діяльності 2014 року». Початок о 10.00 год, повідомили у прес-службі ЛМР.

В межах проекту RESPECT, Львівське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» проводило тренінги, досвідом яких завтра поділяться тренер, психолог, соціальний працівник та юрист проекту.

Львівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» працює над розширенням доступу ВІЛ-позитивних людей до лікування, догляду та підтримки, а саме до антиретровірусної терапії, яка дає можливість продовжити та покращити якість їхнього життя. Організація допомагає ЛЖВС, вагітним ВІЛ-позитивним та дітям, які народжені ВІЛ-позитивними матерями. Організація відкрила дитячу кімнату денного перебування на базі Львівського обласного центру СНІДу. Організація є учасником Національної програми «Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні», яка здійснюється за підтримки Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, а також входить до Обласної Координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

Метою проекту RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов'язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах на території м. Львова» є: розробка та впровадження політик і практик, дружніх до представників груп найвищого ризику і ЛЖВ, у медичних закладах; розробка, пілотування та інституалізація тренінгових модулів, з врахуванням гендерного фактору, для медичних працівників, спрямованих на попередження та зменшення стигми і дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників ГНР і ЛЖВ, у медичних навчальних закладах з до- та післядипломної підготовки та підвищення кваліфікації лікарів і медичних сестер у пілотних регіонах.

За додатковою інформацією звертайтесь до Львівського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» за тел: (032) 231-92-44, +38 097 587 82 11, е-mail: [email protected]. (контактна особа – Лідія Буляк, фахівець зовнішніх комунікацій).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: