У школах Стебника припинено харчування дітей

Дирекція Стебницького державного комунального підприємства дитячого харчування прийняла рішення тимчасово припинити безкоштовне харчування учнів 1-4 класів. Про це йдеться у зверненні директора СДКПДХ, скерованого до начальника відділу освіти Дрогобицької міської ради Сушка П.Я.

Керівництво СДКПДХ пояснює своє рішення складним фінансовим становищем підприємства. Станом на 12.01.2015 року відділ освіти міста Дрогобича заборгував Стебницькому ДКП дитячого харчування суму в розмірі 167,2 тис. грн.

Підприємство не в змозі відкрити торгівлю в буфетах шкільних їдалень із-за відсутності коштів на придбання товарів. Постачальники відмовляються надавати продукти харчування без попередньої оплати, на заборговані суми нараховують пеню.

Також СДКПДХ не може своєчасно сплатити податки та інші обов'язкові платежі до бюджету та виплатити заробітну плату працівникам.

Як відомо, згідно нового Бюджетного кодексу фінансування дитячого харчування здійснюватиметься з місцевих бюджетів, а не з державного бюджету. Більше того, в законі йдеться, що безкоштовне харчування учнів 1-4 класів не є обов'язковим і рішення щодо його фінансування примається місцевими органами влади.

16 січня в стінах Дрогобицької ратуші відбудеться сесія міської ради, на якій буде прийнято бюджет міста та визначено чи отримуватимуть стебницькі школярі в навчальних закладах безкоштовні обіди.

За матеріалами інтернет-газети "Стебницькі вісті"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: