Львів’ян запрошують на фестиваль «Прощання з колядою»

У Львівському будинку органної та камерної музики (Органний зал, вул. Степана Бандери, 8) 1 лютого о 15.00 год. розпочнеться ХVIIІ фестиваль української коляди «Прощання з колядою», повідомили у прес-службі ЛМР.

Участь у фестивалі візьмуть колективи зі Львова, Кіровограда та Румунії. Серед них: хор храму св. Володимира УАПЦ м. Кіровограда, хор «Оранта» храму Успення Богородиці УАПЦ м. Львова, хор «Родина» храму Преображення ГНІХ УГКЦ м. Львова, хор «Ставрос» Братства Св. ап. Андрія Первозваного, хор «Хвалім господа» с. Вишня Рівня (Румунія) та ін. Гостею ХVIIІ фестивалю української коляди буде також акторка та співачка Наталя Половинка.

Організовує «Прощання з колядою» Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозванного Української Автокефальної православної Церкви.

Під час розколяди відбудеться збір коштів для поранених в АТО.

«Цього року розколяда також буде благодійною. Минулого року виникло питання чи доречно робити фестиваль у час неспокійних подій у країні. Однак ми вирішили, що все-таки він має бути, бо коляда – це не коломийка, а прославлення народженого Спасителя, який прийшов у світ, щоб спасти його. Торік зібрані кошти під час Фестивалю, а це 15 тис. грн., було витрачено на лікування поранених на Євромайдані та перераховані на рахунки сімей Небесної сотні. Цього року також плануємо зібрати кошти і передати для лікування поранених під час проведення АТО», – розповів голова організаційного комітету фестивалю Юрій Федів.

Джерело: velychlviv.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: