У Львові перевірили якість поверхневих вод

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» щоквартально перевіряє якість води у 35 водоймах Львова, які розташовані або ж беруть початок на території міста. Результати хімічних аналізів, проведених протягом IV кварталу 2014 року, виявили перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 5 до 6 показників у 7 водоймах, повідомили у прес-службі ЛМР.

У цих водоймах були зафіксовані певні перевищення гранично допустимих концентрацій заліза, аміаку, фосфатів, завислих речовин, миючих засобів та легкоокислюваної органіки. Це, зокрема, озеро на вул. Винниця, 74; річка «Стара»; став на вул. Курортна, 15; став на вул. Богданівська-Пластова; потік «Скнилівок»; став на вул. Панча, 8; потік «Лисиницький».

Натомість, жодних перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено у воді ставу, що в парку «Снопківський» (верхня водойма) та ставу у парку «Знесіння». Незначне перевищення лише за одним із показників зафіксоване у воді ставу на вул. Кульпарківська, 139; ставу на вул. Замарстинівська, 270 та потоку «Голосківський».

Загалом, якість води у водоймах Львова визначали за такими показниками: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР) – миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: