У Львові презентували пропозиції на впровадження е-квитка (відео)

Представники двох компаній не з’явились

Сьогодні, 21 січня, у Львівській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи щодо впровадження у місті Львова електронного квитка. Під час засідання ще три компанії презентували свої пропозиції щодо впровадження електронної оплати за проїзд у місті Лева.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Зазначимо, що дві компанії, які попередньо подались на конкурс, так і не з’явились на презентацію своїх проектів, через що фактично втратили можливість боротись за перемогу.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир, члени робочої групи зберуться за тиждень, 28 січня, на 12 годину у малій сесійній залі і визначатись переможця конкурсу.

Як повідомив секретар комісії Сергій Журбенко, згідно із умовами конкурсу, переможець повинен бути визначеним до 1 лютого і оприлюдненим протягом десяти днів.

Нагадаємо, що представники шістьох компаній свої пропозиції презентували ще у грудні і тоді екс-перший заступник Львівського міського голови Олег Синютка назвав їх головними претендентами на перемогу.

Сьогодні презентувати пропозиції мали ТОВ “ІВА-Україна” (м.Київ), AVISTA Ltd. (м.Варшава), компанія групи Scheidt&Bachmann, Emoney Groop, BV (м.Прага), ТОВ “МСТ Рівне”, проте представники із Праги та із Варшави на презентацію не з’явились.

Представники ТОВ “ІВА-Україна” (м.Київ) під час презентації заявили про те, що фінансову модель реалізації проекту будуть напрацьовувати тільки згодом, адже замовником було надано недостатньо інформації для її напрацювання. За словами представників компанії, загалом проект обійдеться у 2-3 мільйони євро, проте жодних чітких розрахунків цих цифр немає.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Презентували свою пропозицію також представники ТОВ “Дата Стрим” (“АльфаПей”, м. Харків), втім оптимальним для впровадження системи у місті компанія пропонує встановити розмір тарифу за разову поїзду у маршрутці у сумі 4 гривні. Загальна вартість проекту із таким розрахунком тарифу складає 11 мільйонів доларів. Крім того, заявлена присутність на ринках Європи є значно перебільшеною, оскільки там є лише часткові рішення, а не комплексні як будо вказано.

Також представники компанії категорично відкидають будь-який зв’язок із мером Харкова Геннадієм Кернесом, а представник компанії під час засідання робочої групи займався необґрунтованою критикою інших учасників.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Презентували свою пропозицію і представники ТОВ “МСТ Рівне”, втім у членів робочої групи виникла низка питань щодо впровадження системи у Рівному, а також щодо терміну окупності проекту – 15 років при системі оплати оператору 6%. Сама презентація розпочалась із корейського відеоролика, перекладеного на українську

Представник компанії намагався переконати членів робочої групи у тому, що фінансова модель може бути беззбитковою для міста, адже якщо інвестор бере усі витрати на себе, то місто нічого не втрачає. Якщо ж створюється спільне підприємство, то витрати також діляться наполовину.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо

Як відбулись попередні презентації – дивіться на нашому каналі

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: