На залізничному вокзалі Львова з’явилася скульптура пивовара (фото)

Наприкінці 2014 року на центральному залізничному вокзалі Львова встановлена нова скульптура. Відтепер гостей міста зустрічає усміхнений пивовар із діжкою янтарного напою і табличкою у руках «Вітаємо у місті Лева і пива Львівське».

Поява скульптури на залізничному вокзалі не випадкова. Проект присвячений довгоочікуваній та визначній події в історії українського броварства — 300-ій річниці Львівської пивоварні, котра відзначатиметься вже у цьому році.

Скульптуру львівського броваря виготовив український митець Володимир Цисарик, добре відомий львів’янам скульптурами винахідників гасової лампи Яна Зега та Ігнасія Лукасевича, пам’ятником Пабло Пікассо та багатьма іншими роботами.

Постать пивовара складає 180 см, тож втомлені з далекої дороги гості зможуть перепочити і без перешкод сфотографуватись із гостинним львів’янином-броварем, а можливо, навіть відмітити свій приїзд за келихом «Львівського».

Варто зазначити, що це не перший бровар, який прикрашає пивну столицю України. У 2011 році до Дня міста Львівська пивоварня презентувала жителям бронзовий пам’ятник пивовара, у діжку якого вмонтовано діючий годинник.

Також минулого року, напередодні свого 300-річчя, броварня проводила волонтерські акції з прибирання парків, встановила у місті лави, реалізувала низку мистецьких ініціатив. Одним із останніх проектів стала нестандартна реклама у вигляді художнього розпису львівської будівлі по вул. Лесі Українки, 15, на якому зображено багату історію пивоваріння стародавнього Львова.

Андрій Отрощенко, віце-президент з маркетингу компанії Carlsberg Ukraine: «Львів – привабливе туристичне місто, до нього приїздить надзвичайно багато людей із різних куточків України та зарубіжжя. Тож цього разу до 300-річчя Львівської пивоварні ми вирішили зробити особливий подарунок гостям міста та львів’янам – встановити на залізничному вокзалі скульптуру гостинному львівському бровареві. Адже, погодьтесь: набагато приємніше повертатися додому та приїздити в новий край, коли тебе зустрічають».

Пивовар на вокзалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: