У 2015 році очікується зростання валового регіонального продукту Львівщини на 1,4%

Цьогоріч у Львівській області прогнозується зростання валового регіонального продукту (ВРП) на 1,4%. Таку оперативну оцінку ВРП здійснив департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації.

За словами директора департаменту Василя Лозинського, цього вдасться досягти за умов прогнозного зростання ключових галузей реального сектору економіки, зокрема промисловості – на 2%, будівництва – на 2%, сільського господарства – на 0,4%, пасажирського та вантажного транспорту – на 1,8% та 2,5% відповідно.

Він також зазначив, що за підсумками минулого року валовий регіональний продукт Львівщини, за попередніми даними, знизився на 1,1%, а по Україні зниження ВВП у 2014-му прогнозується на рівні 6,5% (дані МВФ).

«За 2014 рік найбільше зростання серед галузей реального сектору економіки продемонстрували сільське господарство та добувна промисловість, які наростили виробництво на 5,7% и 2%. Проте це не змогло компенсувати спад у переробній промисловості (на 3,1%) та будівництві (на 11,8%)», - розповів В.Лозинський.

Зазначимо, що для оперативної оцінки ВРП департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації використовує зведений індекс виробництва у базових галузях реального сектору економіки (промисловість, агросектор, будівництво) та послуг (транспорт, роздрібна торгівля) у 2006-2014 рр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: