У лікарні швидкої медичної допомоги модернізували палату інтенсивної терапії

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та компанія ДТЕК спільно зреалізували проект «Модернізація палати інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда». На проект використано 1438 тис. грн. За кошти спонсорів (1 млн. грн.) – компанії ДТЕК – було придбано сучасне обладнання, зокрема ехокардіограф, вартістю понад 600 тис. грн. Місто подбало про ремонт приміщень на суму 438 тис. грн., повідомила прес-служба ЛМР

«Захворювання серцево-судинної системи зберігають сумну першість серед причин смертності та інвалідизації дорослого населення. Тому, попри вкрай важкий час для нашої країни, потреба покращення якості медицини, зокрема надання висококваліфікованої допомоги хворим з серцево-судинною патологією, залишається актуальною.

Впродовж 2014 року ми залучили суттєві інвестиції у розвиток палати інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда. Так, завдяки спонсорам, у відділення було придбано медичне обладнання та медичну апаратуру на загальну суму 1 млн. грн. Це, зокрема, система ультразвукової діагностики, 2 електрокардіографи, 2 кардіодефібрилятори, ліжка, тумбочки, столики, медична шафа, візок для хворих, термоелектричний холодильник. А за бюджетні кошти ми зробили ремонт приміщень, використавши 438 тис. грн.», - зазначив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«В інфарктному відділенні нашої лікарні за рік лікується більше 1000 хворих, з них до 75% проходять через блок інтенсивної терапії. Завдяки проведеним ремонтним роботам у блоці інтенсивної терапії та повному оснащенню сучасною медичною апаратурою (придбання УЗД-апарату зі значно ширшими можливостями діагностики, моніторів для круглодобового спостереження за діяльністю серцево-судинної системи з виведенням на центральний монітор поста медичної сестри, дефібриляторів, електрокардіографів), значно збільшилися наші можливості у наданні сучасної висококваліфікованої допомоги. Ця допомога, насамперед, включає як сучасні методи діагностики, так і принципове патофізіологічне лікування.

Підтвердженням якості надання допомоги є покращення показників летальності від інфаркту міокарда. Також покращились умови перебування пацієнтів та персоналу, оскільки повністю оновлений медичний та немедичний інвентар», - розповіла завідувач кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда КМКЛШМД Людмила Полторак.

«ДТЕК направляє значні кошти на системні соціальні програми на всій території, де живуть її працівники. Зокрема, на покращення медичного обслуговування населення на Львівщині, Івано-Франківщині. Фінансування корисних людям проектів не припиняється, незважаючи на важку економічну ситуацію в державі. Загалом, з 2012 року ДТЕК реалізував масштабні проекти у сфері охорони здоров’я у місті Львові на загальну суму 4,8 млн грн.», – зазначила керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

Нагадаємо, загалом на покращення інфраструктури та матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Львівської міської ради у 2014 році інвестовано понад 15,5 млн. грн., з них 12 млн. – на ремонти, 3,5 млн. – на обладнання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: