Колодій бере участь у засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування

Сьогодні, 26 січня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій присутній на розширеному засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, яке проходить у Верховній Раді України під головуванням спікера українського парламенту Володимира Гройсмана, повідомили у прес-службі ЛОР

У конференц-залі ВРУ зібрались представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів, голови профільних парламентських комітетів, члени Кабінету Міністрів України, представники Адміністрації Президента України, члени української делегації Конгресу місцевих та регіональних рад Ради Європи, експерти з питань децентралізації та територіальної організації влади.

Запрошенні до участі в засіданні обговорюють стан і шляхи законодавчого та фінансового забезпечення децентралізації влади.

Як зазначив спікер Володимир Гройсман, реформи, започатковані в Україні, в результаті повинні сприяти якнайшвидшому запровадженню на децентралізації. На думку спікера, в контексті реформи місцевого самоврядування важливо прибрати із законодавчих актів дублювання функцій органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також Володимир Гройсман наголосив на потребі запровадження електронного урядування, адже це дасть можливість оперативніше та якісніше надавати адміністративні послуги населенню і, водночас, дозволить місцевим громадам впливати на владу та її рішення.

Зазначимо, що в програмі засідання передбачено обговорення змін до Податкового кодексу, основні аспекти законопроекту «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в контексті формування спільних місцевих бюджетів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: