Чи здатен суд захистити Миколаївську громаду?

16.09.2014 року прийнято ЗУ «Про очищення влади», в якому чітко вказано, що під люстрацію підпадають члени Вищої ради юстиції, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, професійні судді та інші.

Очищення влади (люстрація) - це встановлена цим Законом або рішенням суду заборона окремим фізичним особам обіймати певні посади (перебувати на службі) (крім виборних посад) в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

Як відомо, в Україні більшість суддів непролюстровані, а, отже, продовжується та ситуація, яка була до Революції Гідності. У зв’язку з цим та багатьма іншими обставинами громадськість Миколаївщини обурена роботою суддів та прийнятими рішеннями Миколаївського районного суду. І постає питання – чи задоволена громадськість Миколаївщини роботою суддів?

28 січня о 10.00 біля Миколаївського районного суду Львівської області відбудеться мирне зібрання на тему «Чи здатен суд захистити Миколаївську громаду?», де буде піднято вищезгадані питання і врешті решт показати суддям, що згідно ст. 5 Конституції України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Свобода мирних зібрань захищається статтею 11 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою її здійснення «не підлягає жодним обмеженням, за винятком тих, що встановлені законом і є необхідними в демократичному суспільстві в інтересах національної або громадської безпеки, для запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб».

Відповідно до ст. 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

Отже, велике прохання до усіх охочих взяти участь у мирній акції «Чи здатен суд захистити Миколаївську громаду?».

Контактна особа Максимович Іван Васильович - 0677931188

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: