Львівські перевізники створюють коаліцію проти свавілля Садового

Услід за вчорашнім оголошенням безстрокового страйку компанією «Успіх БМ», сьогодні, 27 січня 2015 року, до акції протесту долучилися працівники фірми-перевізника «Фіакр Львів». Тепер усі маршрутки як «Успіх БМ», так і «Фіакр» курсують містом з наліпками у салоні: «Ми – львівські перевізники – протестуємо на робочих місцях та вимагаємо від Андрія Садового припинити знищення транспортних підприємств!». Про це Дивись. Інфо повідомили у заяві трудового колективу компанії – перевізника «Фіакр Львів»

Тобто уже другий приватний перевізник вдався до безстрокової акції протесту, намагаючись змусити міських чиновників та їх Голову - Андрія Садового припинити цькувати приватних перевізників для монополізації ринку (а відповідно і прибутків) у бюрократичних руках.

Перевізники уже не один місяць б’ють на сполох та намагаються привернути увагу громадськості до того, що міська рада свідомо та цілеспрямовано нищить приватних транспортників у місті, змушує їх піти з ринку, аби перевезеннями львів’ян займалися лише кишенькові АТП Андрія Садового – такі як АТП-1 та АТП-14630. Саме цим своїм фірмам міська рада незаконно віддає маршрути, вбиваючи таким чином підприємства, які працюють у Львові з 1999 рок та добросовісно ставляться як до своїх обов’язків, так і до сплати податків. І яких нахабно та цинічно нищать, залишаючи сотні львів’ян без засобів для виживання, а Львів підштовхують до нового транспортного колапсу. І все заради банальної наживи та чиновницького збагачення.

На жаль, транспортна політика львівських чиновників така, що їм байдуже комфорт львів’ян. Вони заповзялися зробити у Львові аналог київського комунального підприємства «Київпастранс», котре завжди «придурюється» збитковим і «качає» гроші із місцевого бюджету... А місцевий бюджет - це наші з вами податки.

"Ми розуміємо, що міська влада, володіючи місцевим адмінресурсом, застосовує різні методи проти нас. До прикладу, вони щотижня через виконком можуть змінювати чи доповнювати маршрути, кидаючи на наші паспортовані шляхи свої машини. Вони це роблять для того, аби дотиснути нас економічно до того стану, допоки курсувати тими чи іншими маршрутом перестане бути вигідно», - обурюється директор «Фіакру» Коцан Степан Михайлович.

Так до прикладу, були внесені зміни в паспорти маршрутів ТОВ «Міра і К», - №35 та №7, в наслідок дублюється чого наш маршрут № 34, 41.

Два місяці тому Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради було створено маршрут №54, який на 50% дублює наш маршрут №30. Як не дивно, але маршрут №54 обслуговує ПАТ «АТП 14630». Декілька днів тому виконкомом внесено зміни в паспорт маршруту №5а КП АПТ1, що дублює маршрут № 39.

Як і «Успіх БМ», «Фіакр Львів» наголошує, що станом на сьогодні питання підвищення тарифів - це лише кулуарні та приватні питання Асоціації перевізників, куди ні «Фіакр Львів», ні «Успіх БМ» не входять. Більше того, перевізники переконані, що про авторство «страшилок» про підняття тарифів краще запитати мера і поцікавитися – навіщо гратися у такі болючі для людей теми.

На даний час фінансово-економічні показники підприємств знаходяться в тяжкому стані, але зважаючи на складну ситуацію в країні - наголошуємо: ми не маємо наміру підвищувати вартість за проїзд!!!

Перевізники вкотре звертають увагу на те, що їх акція протесту на робочих місцях є безстроковою: «Ми говоримо кожному львів’янину, що лише їхні інтереси є для нас визначальними, а не рейтинги та політичний піар, який застосовують очільники міста».

Якщо «достукатися» до чиновницьких хапуг вкотре не вдасться, то перевізники готові до того, що одного дня більше третини маршруток Львова просто не виїдуть на рейси. І причиною колапсу у місті Лева будуть не вони, а ненаситні грошові апетити мера Садового та його чиновницьких посіпак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: