Львівщина прийматиме чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту (фото)

Влітку Україна вперше прийматиме чемпіонат Європи 2015 року з ракетомодельного спорту. Відбудуться ці престижні змагання 21-28 серпня на території Львівської області в селі Великі Грибовичі Жовківського району.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода.

Змагання відбуватимуться під егідою Міністерства молоді та спорту України, Федерації ракетомодельного спорту України та сприяння Львівської облдержадміністрації.

За словами Юрія Майбороди, організація та проведення чемпіонату Європи надасть неабиякого поштовху для популяризації й розвитку авіаційних видів спорту в Україні та сприятиме підвищенню міжнародного іміджу.

«Ракетомодельний спорт дуже розвинутий у Дніпропетровській області, проте у зв’язку із військовими діями на Сході нашої країни, для проведення цих змагань обрано саме Львівщину. І наше завдання – організувати європейський чемпіонат на належному рівні», - наголосив він.

Як розповів президент Федерації ракетомодельного спорту України Ігор Волканов, серед претендентів до складу національної збірної команди є і спортсмени зі Львівщини. «Принцип відбору на чемпіонат Європи дуже прозорий і до збірної команди увійдуть лише найкращі. Ці змагання дають шанс ще ближче співпрацювати з кращими конструкторами і продемонструвати навики українців», - зазначив він.

Ігор Волканов також розповів про особливості цього спорту та категорії, на які поділяються всі ракетомодельні змагання. «Учасники вправляються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також пілотуванні. Змагання можуть бути як особистими, так і командними, проводяться на висоту і тривалість польоту та точність посадки. Загалом цей вид спорту призначений для людей практично усіх вікових груп», - повідомив він.

Президент Федерації також подякував за надану можливість провести чемпіонат Європи на території Львівщини, та підтримку обласної й місцевої влади в організації цих змагань.

Зазначимо, що учасниками цьогорічних офіційних представницьких змагань стануть понад 200 спортсменів з більше ніж 15-18 країн Європи. А вже у 2016 році Федерація ракетомодельного спорту України готується приймати на території нашої держави чемпіонат світу.

DSC_68hh

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: