Синютка погодив умови концесійного конкурсу на будівництво дороги Львів-Краковець

Голова обласної державної адміністрації Олег Синютка погодив Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про погодження умов концесійного конкурсу на будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги Львів-Краковець», повідомила прес-служба Львівської ОДА

Зазначимо, що в проекті передбачено порядок визначення концесіонера, терміни надання концесії, фінансування робіт з будівництва концесії на умовах залучення коштів інвестора, джерела доходу концесіонера при подальшій експлуатації об’єкта концесії, гарантії держави щодо покриття збитків концесіонера у перші роки експлуатації новозбудованої дороги.

За словами в.о. директора департаменту інфрастуктури, дорожнього господарства та ПЕК ОДА Надії Ситник, погодження умов конкурсу є одним з етапів підготовки проекту будівництва та експлуатації нової автомобільної дороги Львів-Краковець.

“Реалізація проекту сприятиме покращенню транзитного потенціалу з країнами Євросоюзу, розбудові міжнародного транспортного коридору № 3 на території України, будівництву північного обходу м.Львова, обходів населених пунктів Наконечне Перше і Наконечне Друге, смт.Івано-Франкове, соціально-економічному розвитку Львівщини, створенню нових робочих місць”, - зазначила Н. Ситник.

Вона додала, що на 2015 рік також заплановано будівництво підходу до міжнародного автомобільного пункту пропуску Краковець з шістьма смугами руху і розширенням кільцевої розв’язки, вартість будівництва орієнтовно складатиме 26, 7 млн. грн.

Довідково:

Будівництво концесійної автодороги Львів-Краковець (довжина 84,4 км) повинно забезпечити якісні та безпечні умови сполучення на найскладнішій ділянці МТК №3 – між автопереходом Корчова/Краковець та найбільшим містом і транспортним вузлом західного регіону України м. Львів. Проектом будівництва передбачено вихід нової автодороги на автомагістраль державного значення М-06 Київ-Чоп шляхом створення північного обходу м. Львова, що додатково сприятиме виведенню за межі міста існуючого і перспективного транзитних потоків.

Початок нової автомобільної дороги Львів – Краковець прийнято на існуючій автомобільній дорозі М-10 Львів-Краковець на відстані 1,3 км від Державного кордону (смт. Краковець). Кінець траси передбачено в обхід с. Малі Підліски з примиканням до автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп на км 518 (між селами М.Підліски і Запитів).

Вартість будівництва нової автомобільної дороги Львів – Краковець буде визначено після погодження проектно-кошторисної документації, орієнтовна вартість – 360 млн.Євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: