Качмарик: Пам’ять про українських героїв, яка живе в сучасниках, лякає російську владу (фото)

«З покоління-в-покоління ми розповідаємо нашим дітям про дивовижні подвиги героїв, які в різні часи мужньо та відважно захищали рідну українську землю від нападників. І та пам’ять, яка живе в сучасниках, лякає російську владу», – з такими словами звернувся до молоді Ліцею імені Героїв Крут голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, повідомила прес-служба ЛОР

Сьогодні, 29 січня, у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбувся вечір пам’яті Героїв Крут. Вшанувати загиблих київських студентів та представників вільного козацтва у бою під Крутами, який відбувся у 1918 році, приїхав перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, а ще – представники влади Львівщини, ліцеїсти навчального закладу, родичі тих, хто віддав життя за незалежність сучасної України – під час Революції Гідності та гібридної війни Росії проти України.

Звертаючись до ліцеїстів, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик звернув їхню увагу на важливості вшанування пам’яті всіх наших героїв. «Пам’ять та віра – це те, що об’єднує людей і робить їх сильнішими стосовно ворога», – наголосив Ярослав Качмарик.

Також зазначимо, що відповідно до Указу Президента України матері, дружині та донці загиблого Героя Андрія Родича було вручено «Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня» (посмертно). Варто нагадати, що Андрій Родич пройшов свій перший військовий вишкіл у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, після чого вступив до лав 24-ї окремої механізованої Залізної бригади. На превеликий жаль, як і багато інших сучасних українських героїв, Андрій Родич загинув на сході держави, виконуючи бойове завдання із захисту рідної української землі.

Орден -1 Орден

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: