Мобілізація на Львівщині: десятки добровольців та втікачі від повісток за кордон (відео)

На Львівщині в рамках четвертої мобілізаційної хвилі до військових комісаріатів нині відверто десятками йдуть добровольці та фахові офіцери запасу з багаторічним досвідом служби. Водночас, вистачає й тих, хто намагається уникнути навіть спілкування з військовими комісарами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військовий комісар Львівщини Олександр Тищенко каже, що тих, хто ухиляється від мобілізації, справді чимало. За статистикою, із двох із половиною тисяч, повістки отримують лише півсотні. Читайте також: Що потрібно знати про мобілізацію. Генштаб відповість особисто кожному

"Основний спосіб – це виїхати на заробітки за кордон. Йде мігрування зараз, на жаль, по областях. Виїжджають до родичів в іншу область і всю мобілізацію знаходяться там", - розповідає військовий комісар.

Попри те, кажуть у військкоматі, ситуація неоднозначна. Як і в перших хвилях мобілізації, ситуацію рятують добровольці. А поки одні добровольці пишуть заяви, другі, разом з іншими мобілізованими, вже проходять медичне обстеження. Серед них і колишній десантник – п'ятдесятирічний Степан Косик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: