На Львівщині відбудеться тендер по гемодіалізу

Заплановано, що 2 лютого цього року відбудеться розкриття пропозицій з процедури відкритих торгів на закупівлю розхідних матеріалів для гемодіалізу Львівської ОКЛ і вже через кілька днів пацієнтам зможуть проводити необхідні процедури. Цього вдалося досягнути завдяки зусиллям Львівської ОДА, Львівської обласної ради та керівництва Львівської обласної клінічної лікарні, повідомили у прес-службі ЛОДА

Із серпня Антимонопольним комітетом було заблоковано процедуру закупівлі розхідних матеріалів для гемодіалізу через скаргу одного з учасників торгів. З огляду на оскарження відкритих торгів, не вдалось провести розкриття поданих пропозицій та визначити переможця конкурсних торгів, що призвело до реальної загрози життю хворих на хронічну ниркову недостатність. Львівська обласна клінічна лікарня через непроведення торгів, починаючи з 15 жовтня 2014 року не закуповувала виробів медичного призначення для проведення процедур гемодіалізу, а здійснювала лікування пацієнтів за рахунок благочинних пожертв благодійного фонду «Асоціація життя».

З цього приводу 22 січня цього року в АМКУ відбулось засідання круглого столу на тему: «Пошук шляхів вирішення проблемних питань щодо надання послуг з гемодіалізу, здійснення державних закупівель у цій сфері», за результатами якого учасники дійшли висновку про необхідність створення робочої групи, до складу якої увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, академічної науки та практичної медицини, представники Львівської обласної клінічної лікарні (головний лікар Михайло Гичка та завідувач відділенням хронічного гемодіалізу Оксана Русин) щоб знайти вихід з ситуації, що склалася

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛЬВІВЩИНУ ВІДВІДАЄ МІНІСТР ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ

За результатами засідання робочої групи було вирішено, що апарати «штучна нирка» Фрезеніус 5008 S знаходяться у власності Львівської ОКЛ, тому медико-технічні вимоги до витратних матеріалів для гемодіалізу повинні передбачати сумісність таких витратних матеріалів, як між собою, так і з наявним у лікарні обладнанням. Відповідно до інструкції з експлуатації до апаратів «штучна нирка » Фрезеніус 5008 S передбачено: виробник не бере на себе жодної відповідальності за шкоду завдану людині, або іншу шкоду, виключає будь-які гарантії стосовно пошкоджень апарату, що виникли внаслідок несумісних, недопущених або неперевірених витратних матеріалів. Недотримання вимог, встановлених виробниками, не дозволяє забезпечити безпечної лікувальної процедури та унеможливлює її належний контроль.

23 січня на засіданні Антимонопольного комітету України, враховуючи висновки робочої групи, було повністю відхилено скарги ТОВ «Румед», чим розблоковано процедуру закупівлі розхідних матеріалів для гемодіалізу.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: