Реабілітовані жертви політичних репресій відзначили День Соборності України та День пам’яті Героїв Крут (фоторепортаж)

З нагоди відзначення Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут, управління соціального захисту Львівської міської ради провело творчий захід з подарунками для реабілітованих львів'ян. Захід відбувся в актовій залі Залізничної районної адміністрації, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Захід розпочався хвилиною мовчання в пам'ять за загиблими Героями, які боронили нашу Батьківщину як в минулому, так і сьогодні. В ході проведення, для учасників виступили хор «Повстанець» Львівського крайового братства ОУН-УПА та капела хлопців-бандуристів «Гамалія». Наприкінці присутні спільно виконали Гімн України й одержали подарункові набори від міста. Хочу подякувати всім за участь у заході», - зазначив начальник відділу соціальних програм управління соціального захисту ЛМР Олексій Неділя.

Загалом від міста подарункові набори одержать 120 реабілітованих львів’ян, згідно з 1 ст. ЗУ «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні».

«Сьогодні народ України переживає непрості сторінки новітньої історії, в яких, на жаль, присутня смерть, насильство, поранення та тисячі поламаних доль співвітчизників. Це ті сторінки, які повинні пам’ятати майбутні покоління. Зрештою, наш захід присвячений Дню Соборності України та Дню пам’яті Героїв Крут – це данина пам’яті про людей, які віддали життя чи свободу за рідну Батьківщину», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

zahiddenjkrut1 zahiddenjkrut2 zahiddenjkrut3 zahiddenjkrut4 zahiddenjkrut5 zahiddenjkrut6 zahiddenjkrut7 zahiddenjkrut8 zahiddenjkrut10

Довідка

День Соборності України – свято, яке відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року.

День пам’яті Героїв Крут – відзначаємо 29 січня. Це збройне зіткнення 1918 року на залізничній станції біля села Крути, яка розташовувалася на 130-му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва. Учасники події: невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки і Червона армія Радянської Росії.

Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут» № 15/07 підписаний 15 січня 2007 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: