В день 150-ліття першого публічного виконання гімну України український славень має звучати в окупованому Донбасі та Криму

Пропозицію 150-ліття першого публічного виконання гімну України, яке відбулось 10 березня 1865 року, відзначити всенародним виконанням українського славня підтримали учасники засідання оргкомітету з відзначення 200-річчя від дня народження автора мелодії гімну о. Михайла Вербицького, повідомили у прес-службі ЛОР

Окрім того, заступник голови обласної ради Валерій П’ятак запропонував розширити географію цієї акції і провести масове виконання Державного Гімну у всіх куточках України.

«Ми не повинні зосереджуватись лише на заходах на Львівщині. Ми повинні зробити так, аби в цей рік о. Михайло Вербицький завітав до кожного села і міста цілої України. Якщо ми говоримо про український гімн, то він насамперед повинен звучати на сході нашої держави. Аби слова «Ще не вмерла України ні слава, ні воля, ще нам, браття українці, усміхнеться доля...» звучали не лише у Львові, а й на території окупованого Донбасу та анексованого Криму», – наголосив Валерій П’ятак.

Також оргкомітет з відзначення 200-річчя від дня народження автора мелодії Державного Гімну України о. Михайла Вербицького з нагоди ювілею планують відкрити у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка книжково-ілюстративну виставку «Пісня як поклик борні за волю» (історія Державного Гімну України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: