Дрогобицька РДА ініціює створення п'ятирічної стратегії розвитку району

З метою розробки стратегії розвитку Дрогобицького району від 2016 року райдержадміністрація підтримала ініціативу народного депутата України Богдана Матківського щодо проведення круглого столу з формування стратегічних напрямків соціально-економічного розвитку району, який відбувся 30 січня, повідомили Дивись Інфо у прес-службі Дрогобицької РДА

Відкрив зібрання перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, який зазначив, що райдержадміністрація всіляко зацікавлена у залученні науковців, ініціативних людей, громадськості для створення реальної стратегії розвитку району. Беручи до уваги особливість регіону, така стратегія має враховувати комплексну співпрацю усіх адміністративних центрів.

Голова районної ради Михайло Сікора запевнив, що районна рада, депутатський корпус готові сприяти будь-яким проектам, які працюватимуть на розвиток нашого краю.

Про реалізацію на Дрогобиччині інвестиційного проекту із закордонними інвестиціями “Спорудження вітрової електростанції”інформував представник ТзОВ «Дрогобич Енерджі» Володимир Шмігельський.

Про корисні та цікаві наукові дослідження у сфері екології та охорони навколишнього середовища нашого краю, які вже отримують практичне застосування, розповів кандидат біологічних наук Мирон Цайтлер.

“Сьогодні ми повинні думати не про те, скільки буде коштувати нафта, чи тому подібне. Людство має замислитись наприклад над тим, чи буде мати в майбутньому достатню кількість питної води. Про це треба подбати вже сьогодні,”- зазначив автор багатьох цікавих проектів у галузі біоенергетики Богдан Бугай. Він виклав свої пропозиції, які стосуються інноватики в галузі рослинництва, гідроенергетики, туризму.

Заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник виклав своє бачення щодо використання місцевих надр, розвитку сільськогосподарської галузі.

Доктор економічних наук, професор Микола Одрехівський, який був одним з ініціаторів та авторів створення Агломерації “Дрогобиччина”, також виклав своє бачення з приводу тематики круглого столу. Він, зокрема, визнав, що з різних причин цей проект не отримав належного втілення, але в умовах Дрогобиччини він є цілком реальним і перспективним.

Цікаві ідеї щодо запровадження на теренах Дрогобиччини різних видів туризму, навчання молодих фахівців написанню міжнародних проектів, забезпечення належного стану доріг, щодо подальшої діяльності Агенції регіонального розвитку, більш активної промоції краю через мережу Інтернет тощо запропонували Хосе Турчик, Олександр Магльона, інші учасники круглого столу.

Помічники народного депутата України Тарас Гентош та Іван Головкевич, підсумовуючи зустріч, зазначили, що цей рік однозначно буде складним, але нам потрібно спільно думати про подальший розвиток та поступ. Тому в адміністративних центрах регіону науково-технологічна група на чолі з професором Миколою Одрехівським за підтримки місцевої влади ініціює відповідні зустрічі, збирає пропозиції, найкращі з яких будуть опрацьовані та запропоновані для подальшої реалізації. Пакет пропозицій буде сформований і поданий народному депутатові України Богданові Матківському для подальшої підтримки на законодавчому рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: