Квіташвілі: Національна система охорони здоров'я має базуватися на трьох китах

Під час робочої поїздки на Львівщину Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі поінформував щодо перспектив реформування національної системи охорони здоров’я, повідомили у прес-службі ЛОДА

Під час зустрічі з медичним активом області, професорсько-викладацьким складом та студентами Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького і громадськістю, за участі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, Олександр Квіташвілі окреслив бачення Уряду в реформуванні національної системи охорони здоров’я. «Українська медицина має базуватися на трьох китах. Це створення умов вільного вибору українцями лікарень, коли гроші «йдуть» за пацієнтом, економічна свобода закладів охорони здоров’я та вільна конкуренція на ринку медичних послуг», - сказав Міністр.

За його словами, 2015 рік стане підготовчим для проведення повномасштабної медичної реформи. Вже цьогоріч будуть зроблені першочергові кроки, які передбачають передачу державних закупівель міжнародним організаціям, спрощення процесу перереєстрації ліків та виробів медичного призначення, переведення відомчих лікарень в єдину структуру.

«Наразі ми проводимо аудити лікарень, поліклінік, щоб мати чіткі прорахунки вартості послуг та дані про медичні заклади перед тим, як міняти систему. Замість оплати старих ліжок у лікарнях, їх потрібно використовувати на лікування пацієнтів. Можу сказати одне — від медичної реформи виграють і лікарі, і пацієнти: пацієнти будуть захищені, адже частину грошей сплачуватимуть офіційно, а не в конверті, а лікарні отримають офіційний дохід, яким зможуть розпоряджатися», - констатував Олександр Квіташвілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: