Через зменшення обсягів споживання ПАТ «Львівгаз» недоотримав 100 млн грн

Впродовж 2014 року споживачам Львівської області було протранспортовано 1,5 млрд. м3 природного газу, що на 270 млн. кубометрів менше, аніж в аналогічному періоді минулого року. При цьому суттєве скорочення блакитного палива спостерігається в усіх категоріях споживачів. Так на 18% менше газу використали промислові підприємсва, на 25% бюджетні організації, на 19% тепловики та на 13% населення, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ПАТ "Львівгаз".

Загальне скорочення обсягів споживання газу на Львівщині позначилося на фінансовій діяльності ПАТ «Львівгаз». Адже основним джерелом прибутків компанії є тарифи на постачання і транспортування газу, які затверджує Національна комісія, що здійснює держвне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Так, в 2014 році підприємству було розраховано тариф на транспортування газу на рівні 1,8 млнрд.м3, Оскільки, впродовж року обсяги споживання газу скоротилися на 15%, то підприємство недоотримало 100 млн. грн.

Ці кошти компанія мала намір скерувати на заходи із забезпечення безперебійного постачання газу в регіоні. Зокрема, модернізацією газових мереж та оновлення технічного оснащення аварійних служб. Окрім того, через брак фінансів не вдасться в повному обсязі профінансувати програму із забезпечення споживачів лічильниками газу.

«Щоб компанія змогла в повному обсязі виконувати покладені на нас функції і забезпечувати в регіоні безперебійне та безаварійне постачання газу необхідно щоб надходження були на рівні з витратами на основні потреби. Для цього потрібно, щоб НКРЕКП прийняла відповідне рішення про збільшення тарифів на постачання і транспортування газу відповідно до теперішніх обсягів споживання газу в регіоні» - зауважив перший заступник голови правління, заступник з постачання та обліку газу Володимир Король.

На сьогодні, щоб попередити винекнення аварійних ситуацій та завершити заплановані роботи, компанія використовує резервні фонди – тобто матеріали та обладнання закуплені раніше. Разом з тим, змушена скорочувати свої витрати та вдатися до оптимізації чисельності працівників, посади яких дозволяють централізувати адміністративно-управлінські функції на головному підприємстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: