У Львові вимагають знімати з перегонів партії, які не мають у списках 30% жінок (відео)

Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи» пропонує виключати з виборчих перегонів партії, які не дотримуються гендерного квотування.  Про це сьогодні, 2 березня, на прес-конференції в Львові заявила заступниця голови Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За її словами, загалом в Україні середній показник представництва жінок в обласних радах становить 20%, у районних радах – 25-30%, у селищних та сільських радах – 45-50%.

Водночас Марта Чумало додала, що на Львівщині ситуація є значно гіршою: «Так, у Львівській обласній раді є лише 3 жінки, у міській раді – лише 6% жінок, у районних радах – близько 10%».

Окрім цього, Марта Чумало розповіла про те, що минулого тижня на конференції у Львові, організованій центром «Жіночі перспективи», до ВРУ відправили відкритий лист, де закликали депутатів закріпити на законодавчому рівні рівномірний квотний підхід.

«За відповідним законодавством, у партії повинно бути зареєстровано не менше 30% кандидатів однієї статі. На жаль, ці вибори показали, що ці норми не виконувалися партіями. Відтак ми звернулися до ВР законодавчо закріпити цей квотний підхід, але, щоби список був рівномірно представлений жінками та чоловіками, та, щоби партія відповідала за невиконання цього принципу. Тобто, ми пропонуємо, щоби партія могла бути покараною аж до зняття з перегонів через те, що не забезпечує виконання законодавства...Також маємо пропозицію робити такі списки на місцевому рівні, це саме стосується і призначуваних органів, починаючи з уряду, закінчуючи всією вертикаллю виконавчої влади», – пояснила Марта Чумало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: