Обрання державних службовців на громадських слуханнях - не відповідає законодавству

Заяви Голови Львівської ОДА Олега Синютки щодо можливостей обговорення і "обрання" кандидатур державних службовців на громадських слуханнях є такими, що не відповідають законодавству про державну службу. Жодна юридична норма не передбачає обговорення і прийняття рішень щодо кандидатур  державних службовців так званою «громадськістю». Адже, сам термін «громадськість» є умовним і недостатньо визначеним у чинному законодавстві – у буквально розумінні навіть 2-3 особи можуть називати себе «громадськістю». Про яку саме «громадськість» йдеться? У якому акті передбачено таке "обрання"?

Окрім цього, звертаємо увагу пана Синютки, що інститут громадських слухань більше характерний саме для системи місцевого самоврядування.

На рівні функціонування місцевих органів виконавчої влади встановлена можливість проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики. На жаль, порядок проведення таких консультацій не передбачає процедури розгляду і погодження кандидатур на заміщення вакантних посад державних службовців.

Наголошуємо, що проведення самих консультацій з громадськістю також має відповідну процедуру та особливості. Для цього, складається орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю, приймається відповідне рішення, вживаються заходи для забезпечення репрезентативності соціальних груп населення, а також суб'єктів господарювання, інститутів громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування та інших заінтересованих суб'єктів.

Отож, просимо Голову ОДА врахувати, що держадміністрація - це не майданчик для політичних заяв, а місцевий орган виконавчої влади, який зобов’язаний неухильно дотримуватись положень нормативно-правових актів. А призначення на вакантні посади державних службовців – це не вуличне шоу, а достатньо детально виписана юридична процедура.

ІПЦ Наше право

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: