У Львові відкрили виставку з нагоди 200-річчя від дня народження Вербицького (фоторепортаж)

3 березня в Львівському музеї історії релігії відкрили виставку «Творець українського гімну», присвячену 200-річчю від дня народження о.Михайла Вербицького. Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Перша частина експозиції присвячена біографії Михайла Вербицького, сторінки якої ілюструють оригінальні документи, надані Центральним державним історичним архівом України у Львові, Львівською національною науковою бібліотекою України ім. В.Стефаника, Державним меморіальним музеєм М.Грушевського у Львові, Львівською національною картинною галереєю ім. Б.Возницького.

Серед них : метричний запис про народження Вербицького Михайла-Лева у с.Явірник-Руський 5 березня 1815 року; списки семінаристів із зазначенням успішності за 1834,1836,1838 роки Греко-католицької Генеральної духовної семінарії у Львові; численні рукописи музичних творів Михайла Вербицького.
У другій частині виставки представлені фото місць, пов’язаних з Михайлом Вербицьким (автор – Юрій Гаврилюк). Також є світлини з відзначення днів пам’яті на могилі о.Михайла Вербицького в Млинах (автор – Любомир Криса).

Окрім цього, окрасою експозиції є ікони з майстерні «Ікос» у Перемишлі, створені іконописцем і реставратором творів мистецтва Маргеритою Давидюк.
Додамо, що робота над виставкою «Творець українського гімну» тривала більше півроку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: