Жодної евтаназії та масових вбивств собак, - новий директор ЛКП "Лев"

Директор ЛКП «ЛЕВ» Олег Мацех розповів журналістам про нову стратегію розвитку підприємства, зокрема, про повне перетворення закладу у ветеринарно-стерилізаційний центр та потребу в окремому притулку для собак. Окрім цього, у рамках промо-кампанії ЛКП «ЛЕВ» щонеділі проводитиме дні відкритих дверей, де кожний бажаючий зможе обзавестися чотирилапим другом.

Про це 4 березня новий директор підприємства повідомив під час прес-конференції, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Відтепер на підприємстві не буде масових вбивств собак та евтаназії

«Основним нашим завданням є гарантія безпеки мешканцям та зупинення росту чисельності безпритульних тварин у Львові», - наголосив Олег Мацех.

І продовжив: «Ці завдання будуються на гуманному ставленні до тварин. Тобто ми не будемо вбивати жодної тварини, якщо не буде яскравих клінічних показань. Жодних масових вбивств і жодної евтаназії, як це, часом, бувало».

ЛКП «ЛЕВ» перетворять у високоякісну ветеринарно-стерилізаційну клініку

Новий директор також наголосив на тому, що ЛКП «ЛЕВ» - не притулок для тварин, а ветеринарно-стерилізаційний центр. Так, безпритульних тварин спершу відловлюють, потім стерилізують, лікують, роблять вакцинацію від сказу, чіпують, тобто ідентифікують, і ставлять жовту мітку на вухо.

Як розповів Олег Мацех, на підприємстві ще дуже багато роботи. Зокрема, він наголосив на необхідності в ЛКП «ЛЕВ» облаштування приміщення для післяопераційної перетримки тварин, яке наразі відсутнє. «Після операції собак потрібно утримувати близько 5 днів у закритому приміщенні. Такого зараз нема – його треба облаштувати. Потім волонтери мають 5 днів, щоб прилаштувати собак. Відсепаровуються хворі та агресивні тварини та цуценята, - вони залишаються в ЛКП «ЛЕВ», з подальшим пошуком можливостей для прилаштування, переведення в притулки», - пояснив керівник.

Нині вольєри переповнені: в одному по п’ять собак

За його словами, загалом на підприємстві постійно перебуває близько 70 осіб. Водночас він додав, що нині вольєри підприємства переповнені: в одному перебуває по п’ять собак. «Є багато собак, які вже дуже довго там живуть, оскільки вольєри «забиті», ми хочемо спробувати відпустити їх на вулицю», - каже Олег Мацех.

Собак хочуть перевести на сухі корми

«Будемо намагатися на безкоштовній основі налагодити потокове харчування сухими кормами, щоби забрати кухню і увесь цей бруд… Буду пробувати, шляхом популяризації марок підприємств та співпраці, отримати корми», - зазначив директор підприємства.

Також він наголосив на проблемі з дезінфекцією: «Вона здійснюється або допотопними радянськими методами, або в багатьох речах, на жаль, відсутня. Я спробую налагодити комунікацію із німецькою фірмою «Лізоформ», які мають лінійку високоякісної дезінфекції для ветеринарії. Вони дезінфікують МакДональдз, пивзавод, пивоварні…».

У Львові порахують бездомних собак

«Для того, щоби забезпечити належну стерилізацію собак, потрібно їх облікувати», - каже Олег Мацех. Так, група волонтерів нині займається обліком безпритульних собак у місті, спільно з експертами з Німеччини та Харкова.

Директор ЛКП «ЛЕВ» також зазначив, що також планують створити спеціальних облік опікунів, які дбатимуть про собак, які живуть на вулиці. Що стосується домашніх тварин, то Олег Мацех пропонує їх також чіпувати. «Це допоможе господарю швидко знайти свого улюбленця, якщо собака загубилася, а також привчить до відповідальності

Притулок для собак тепер обійдеться в 1 млн дол

Олег Мацех наголосив на необхідності зведення собачого притулку: «Без притулку для собак місто буде захлинатися. Це буде не просто притулок, а й кінологічний центр, готель… Земля для цього є вже виділена, проект також зроблений. Наразі йде пошук інвестора…». Нині, за його словами, цей проект коштуватиме десь понад 1 млн дол (Ред.- попередньо його вартість оцінювали у 10 млн грн).

Для допомоги бездомним собакам відкрили благодійний рахунок

Окрім цього, Олег Мацех зауважив, що підприємство має на меті налагодити тісну співпрацю з волонтерами. Так, учора волонтери відкрили благодійний рахунок для допомоги ЛКП «ЛЕВ» (банківські реквізити: Приватбанк 4149 4978 3245 6216, Кабацій Олеся Степанівна). За словами директора підприємства, рух коштів буде повністю прозорим, а кожну перераховану копійку можна буде побачити он-лайн.

У ЛКП «ЛЕВ» регулярно проводитимуть день відкритих дверей

Також директор розповів про те, що 8 березня у ЛКП «ЛЕВ» відбудеться день відкритих дверей, їх робитимуть щонеділі. «Кожний бажаючий зможе прийти взяти собаку, але це буде не безкоштовно… Ці кошти підуть на утримання всіх решти собак», - пояснив Олег Мацех.

Водночас керівник підприємства зазначив, що для пропагування гуманного ставлення до тварин також робитимуть екскурсії для школярів.

Соломія ГОЛОВІНА, Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: