Львівська залізниця продовжує роботи в Бескидському тунелі (фоторепортаж, відео)

На одному із найбільших проектів в історії незалежної України триває будівництво двоколійного залізничного Бескидського тунелю в Карпатах. Станом на 6 березня 2015 року будівельники пройшли більшу частину верхньої колоти – 1 км із 1764 метрів загальної протяжності тунелю. Про це розповів кореспондент Дивись.Інфо в рамках оглядового виїзду будівництва Бескидського тунелю.

Розпочали будівництво двоколійного тунелю у листопаді 2013 року. За прогнозами будівельників, будівництво планується завершити у І кварталі 2017 року. Основні роботи із проходження тунелю силами підрядника ПрАт «Інтербудмонтаж» зараз тривають на Східному порталі, зі сторони Львівської області – тут уже влаштували 68 буро-набивних паль, а довжина пройденої верхньої колоти тунелю складає 1 км. Водночас ресурсами Львівської залізниці триває будівництво підпірної стінки на Західному порталі, де уже влаштували 144 буро-набивні палі підпірної стінки.

Також на оглядовий виїзд будівництва Бескидського тунелю прибули голова Львівської ОДА Олег Синютка і начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

29 28 27 26 25 24 23

«Будівництво цього тунелю збільшить прохідну здатність і тому, коли відбудеться введення цього тунелю в дію, ми будемо мати дві вітки, а швидкість руху по цих коліях буде суттєво збільшена. Основне є те, що Львівщина отримує інвестиції від Європейський інвестиційний банк для організації цього проекту. Всі будівничі матеріали виготовляють і закуповують. Вартість цього проекту 103 млн євро на Львівщині», – прокоментував Олег Синютка.

20  18 17 16 15  13   10  6 5   2

«Тунель цей потрібен, по-перше, він належить до 5-го Пан'європейського транспортного коридору, а по-друге, бексидський одноколійний залізничний тунель, який збудований ще за часів Австро-Угорщини у 1886році, знаходиться в аварійному стані. Тож Європа пішла нам на зустріч і виділила кошти в кредит, який буде повертати Львівська залізниця», – розповів Богдан Піх.

Після будівництва нового двохколійного тунелю пропускна спроможність збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу та швидкість проходження тунелю зросте з 40 до 60 км/год.

Як триває будівництво тунелю станом на сьогодні - дивіться у відео Дивись. Інфо:

Юрій ШУМАК, Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: