Мешканці Борислава готові пікетувати "Львівобленерго"

У час, коли в містах запроваджено режим підвищеної готовності, стратегічний об’єкт міста Борислава водозабір «Рибник» вже 10 день відключений від електроенергії. Чи це зроблено навмисно?

Про таке запитали пікетувальники Бориславського РЕМу в режимі телефонної розмови в депутата ВРУ від Дрогобиччини Богдана Матківського. Вони звернулися до нардепа з вимогою у сприянні щодо вирішення водяної кризи у Бориславі.

Активісти повідомили: через те, що в місті вже десятий день немає води, може спалахнути інфекційна епідемія. В час, коли наша країна знаходиться в стані війни, невідомі особи можуть спровокувати соціальний бунт.

«На території нашого міста багато заїжджих, почастішали випадки затримання осіб зі зброєю. Не дай Бог, ця зброя випливе. Зараз ми тут з Вами розмовляємо, шукаємо шляхи вирішення проблеми, але не відомо, як розгорнуться події в місті, якщо не включать воду. Ситуація катастрофічна», – кажуть активісти.

За слова людей, найбільше дратує те, чому не відключають електроенергію водоканалам на Сході, на територіях, що підконтрольна сепаратистами, а роблять це на Західній Україні?

Складається враження, що першочерговим в енергетиків є не повернення коштів. Адже не реалізація води протягом тих десяти днів потягне за собою ще більші борги в наступному місяці. Водоканал додаткова потерпає від фінансових збитків, пише Медіа Дрогобиччина.

Як розповіли активісти, пікет Бориславського РЕМу результату не дав. Енергетики вимагають оплатити заборгованість за електроенергію за лютий у розмір 463 тис. грн, тоді можна буде про щось говорити.

«Ми вимагали, щоб підключили водозабір «Рибник» до електроенергії хоча б на 2 дні, щоб люди могли запастися водою. В той же час будемо шукати вихід з положення. На таку умову Бориславський РЕМ не йде. В них чітка позиція: оплачуйте 463 тисячі тоді відновимо електропостачання на водозаборі «

Богдан Матківський повідомив активістам, що звернувся в Львівську обласну прокуратуру з вимогою заборонити відключати Львівобленерго водозабір «Рибник».

Якщо питання не буде вирішено, активісти готові їхати у Львів та пікетувати «Львівобленерго».

Зазначимо: вчора, 6 березня, представники громадських організацій, жителі міста Борислава прийшли до керівника Бориславського РЕМ «Львівобленерго» з вимогою відновити елекростачання на водозаборі «Рибник».

Причиною пікету стало відключення електроенергії ПАТ «Львівобленерго» водонасосної станції КП «Бориславводоканал». Внаслідок дій ПАТ бориславці вже 10 день без централізованого водопостачання.

Люди вимагали від керівництва Бориславського РЕМУ негайного відновлення постачання електроенергії на водозаборі «Рибник».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: