У Львові вшанують пам’ять професора Гайдучка

З нагоди відзначення 125-річчя з Дня народження професора Степана Гайдучка, у п’ятницю, 13 березня викладачами і студентами Львівського державного університету фізичної культури та іншими учасниками заходу заплановано відвідати місця, пов’язані з його життям та діяльністю у Львові, а також, останнього спочинку на Личаківському кладовищі.

Захід розпочнеться о 13.00 у головному корпусі ЛДУФК (вул. Костюшка, 11 – збір учасників) і пройде за маршрутом: домівка «Сокола-Батька» по вул. Руській – вул. Піскова (місце проживання С. Гайдучка в останні роки його життя) – вул. Пекарська (місце праці С. Гайдучка на кафедрі фізичної підготовки Львівського державного медичного інституту) – Личаківське кладовище.

О 15.00 відбудеться покладання квітів до могили Степана Гайдучка. 1

3 березня 2015 року виповнюється 125 років від Дня народження професора Степана Гайдучка – одного з перших діячів і фахівців української національної фізичної культури у нашому краї, вчителя руханки в українських гімназіях Львова, теоретика і практика гімнастично-руханкової і спортивної діяльності, автора багатьох теоретико-методичних праць з проблем фізичного виховання та спорту, одного з організаторів і активних діячів спортивних товариств («УСК» львівської Академічної гімназії, «Сокіл-Батько», СТ «Україна», «Пласт», «КЛК» та ін.), збирача документів, матеріалів і укладача унікального фотоархіву українського спортивно-гімнастичного руху першої третини XX ст., учня, послідовника і близького соратника професора Івана Боберського.

Запрошуємо журналістів для висвітлення події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: