Посол Канади в Україні їде до Львова

З 10 по 13 березня у Львові за участі канадських суддів і адвокатів відбуваються дводенні навчальні семінари для суддів та адвокатів західних областей із застосування процедури досудового врегулювання спорів за допомогою професійного судді. Ці заходи тривають у рамках українсько-канадського проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку». Такий проект працює в Україні з квітня 2012 року. Метою проекту є надання підтримки Вищій кваліфікаційній комісії суддів України і Національній школі суддів України в удосконаленні суддівської освіти. Проект впроваджується Національним суддівським інститутом Канади і Офісом федерального уповноваженого з питань федеральних судів Канади. Проект фінансується Урядом Канади.

Про це повідомили у Львівському прес-клубі

Процедура досудового врегулювання спорів за допомогою професійного судді пілотується в рамках проекту за підтримки Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з травня 2013 року у двох загальних місцевих судах і двох окружних адміністративних судах України. Результати пілотування показали наявність переваг такої процедури, які полягають в економії часу та коштів як для сторін, так і для судової системи. Крім цього, застосування такої процедури професійними суддями, які орієнтовані насамперед на примирення сторін, дозволяє підвищити авторитет суддів і судів у громадян, зняти соціальну напругу в суспільстві.

На відкритті заходів 10 березня 2015 року, окрім представників вітчизняної та канадської судової систем, буде присутній Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Захід відбудеться у готелі «Дністер», (м. Львів, вул. Матейка, 6, зал «Панорама»).

Початок роботи о 9.00.

З 11.00 до 11.15 відбудеться брифінг Посла Канади в Україні Романа Ващука для преси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: