Із пільговиками у Львові давно потрібно навести лад, - громадські активісти

У Львові тимчасово обмежили проїзд пільговиків. Рішення Львівської міської ради юридично не є вірним, оскільки обмежує права пільговиків: рішення органу місцевого самоврядування не може бути чинним і вищим за рішення державних органів виконавчої влади.

Про це активісти ГО «За якісний транспорт» повідомили у коментарі газеті «Високий замок», повідомляє прес-служба громадської організації.

«Однак, на жаль, держава не виконує своїх зобов’язань перед пільговиками: пільгові категорії збільшуються, а фінансування на них не закладається у державний бюджет. Відповідно – мерія не отримує відшкодувань, які мали б перераховуватись перевізникам у вигляді субвенції. Частина ж їх коштів, які приходять на відшкодування пільговиків у штучному режимі мерією переводяться для потреб «Львівелектротрансу» та ЛК АТП-1 ім. А. Садового. Тому рішення виконавчого комітету хоч і є сумнівним із точки зору юристів, проте є логічним і правильним з точки зору здорового глузду. Не є секретом, що частина пільговиків зловживають правом пільгового проїзду, зокрема у час-пік. Якщо переповнений автобус пасажирами, які їдуть на роботу, то у цей час частина людей на ринок могла б і не їхати», - йдеться у заяві ГО «За якісний транспорт».

Активісти наголошують, що провели відповідну розмову із перевізниками й ті обіцяють, що «колясочники», особи із слабким зором й їх супроводжуючі особи таки будуть перевозитись містом безкоштовно протягом доби. Обмеження на пільговиків у Львові, кажуть перевізники, буде стосуватись тільки пенсіонерів, а не масово усіх.

«Звісно, що через це у маршрутках будуть суперечки… На жаль, контролерів не буде, тож роз’яснювати кожному пільговику нові правила проїзду традиційно поклали на водіїв, які у нас працюють касирами, механіками тощо», - йдеться у заяві ГО «За якісний транспорт».

Активісти закликають громадян із розумінням поставитись до тимчасових обмежень у місті та просять активніше звертатись до народних депутатів України із вимогою внести відповідні законодавчі зміни щодо монетизації пільг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: