Онкологи Львівщини отримали 10 млн доларів позики від Світового банку

Львівщина отримає 10 млн доларів у рамках державної позики від Світового банку на проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який спрямований на прискорення процесу реформування української медицини. Про це 10 березня розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За словами обласних онкологів, за ці кошти, медики регіону не лише закуплять сучасне медичне обладнання, а й придбають необхідне програмне забезпечення, яке дозволить бачити історію кожного пацієнта з онкологією на всіх етапах його лікування.

Окрім цього, фінансування передбачає навчання лікарського персоналу області в найкращих європейських онкологічних центрах.

Зазначимо, що однією з умов співпраці з Банком є кошти з місцевого бюджету. На Львівщині розроблена програма із онкопревенції – 3,5 млн грн уже профінансовано минулого року, загалом передбачено 10 млн 555 тис. грн.

Фінансування проекту розпочнеться з 1 червня і триватиме протягом двох років. На думку головного онколога області Ігоря Ковальчука, цього часу буде достатньо для того, щоб отримати перші позитивні результати.

«Якщо ми успішно закінчимо протягом двох років, то будемо претендувати на продовження проекту і отримання додаткових коштів», – сказав Орест Середа.

«Головною метою проекту це обстеження і спостереження за пацієнтами, щоб виявити ранню стадію захворювання у жінок раку шийки матки та раку молочної залози», – додав Орест Середа.

Зазначимо, що на сьогоднішній день ракові захворювання займають перше місце в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: