У Києві презентують «Перший муніципальний прокат велосипедів у Львові» (фото)

Впродовж трьох днів, з 13 по 15 березня 2015 року, компанія ТОВ «НЕКСТБАЙК УКРАЇНА» в рамках виставки «БайкЕкспо-2015», яка пройде у Міжнародному виставковому центрі (м.Київ, ст.метро «Лівобережна»), проведе демонстрацію роботи технологічного рішення для проекту «Першого муніципального прокату велосипедів у Львові».

Всі охочі зможуть отримати інформацію та ознайомитися з принципами роботи системи муніципального прокату велосипедів від Nextbike.

14 березня о 13:00 год. для ЗМІ, муніципалітетів, профільних асоціацій та зацікавлених у подальшому розвитку подібних прокатів компаній та організацій буде проведена презентація проекту в конференц залі МВЦ. Кількість місць обмежена. Прохання попередньо зареєструватися за посиланням http://goo.gl/YdYMKL.

В рамках презентації представники ТОВ «НЕКСТБАЙК УКРАЇНА», NextbikeGmbH, Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – програми розвитку і співпраці Німецького Уряду в Україні та Львівської міської ради - нададуть розширену інформацію щодо проекту та подальших планів розвитку.

Як повідомлялося раніше, дві українські компані їveliki.ua і «Трафік Менеджмент» виграли грант на створення муніципального прокату велосипедів. На вимогу німецької сторони перший муніципальний прокат розпочне свою роботу в 2015 році у Львові. Виділених коштів вистачить на невелику мережу, що складатиметься з 70 паркувальних місць, 55 велосипедів та 5 терміналів. До розвитку мережі будуть залучені приватні й частково державні інвестиції.

Закордоном подібні муніципальні прокати часто дотуються з міських бюджетів і частково шляхом залучення інвестицій, добровільних внесків і платежів за розміщення реклами на велосипедах. Самоокупність проектів в більшості випадків мінусова, але важливий сам крок розвитку подібних проектів і перехід до європейських норм розвитку міст, де інфраструктура повинна бути комфортною для мешканців, а пішоходи, велосипедисти та водії автомобілів перебувають в гармонії та не створюють один одному незручностей, де максимально дотримуються безпеки та правил руху.

Некстбайк Україна – це спільний проект німецького уряду та компанії NextbikeGmbH, головний офіс якої розташований у німецькому м. Ляйпциг. У більш широкому контексті він передбачає популяризацію велосипеда як повноцінного виду громадського транспорту.

 nextbike-1

Довідка: Die Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH як федеральна компанія підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у галузі міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. В рамках німецько-українського співробітництва в Україні, зокрема, реалізуються проекти у сферах сталого економічного розвитку, енергоефективності, підвищення якості державного управління та профілактики ВІЛ / СНІДу.

 

Контакти:

Олексій Кушка, співзасновник ТОВ «Некстбайк Україна», [email protected]
Руслана Ярченко, DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: