У Львові розповіли про законопроект на легальне носіння вогнепальної зброї

Сьогодні, 11 березня, в стінах ЛНУ ім. Івана Франка факультету міжнародних відносин відбулось обговорення на тему: «Право громадян України на зброю: міжнародний досвід». повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Для участі в круглому столі було запрошено автора проекту Закону України «Про вогнепальну зброю цивільного призначення» Леоніда Тарасенка, заступника начальника управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області Романа Баховського, а також представників дозвільної системи ГУМВС, міліції громадської безпеки УМВСУ і громадянського сектору власників вогнепальної зброї.

«Такий закон має бути прийнятий в нашій державі, адже чим більше зброї буде легалізовано, тим менше жахливих наслідків можна очікувати». Візьмемо до прикладу Естонії. Проте, там ліцензію можуть тимчасово припинити, якщо людину зупинять напідпитку за кермом, навіть якщо зброї при ньому немає. А от у Молдові це дозволили після придністровського конфлікту. І це дало свої позитивні результати», — розповів Леонід Тарасенко.

У світі зберігання та носіння вогнепальної зброї дозволено більше ніж у 20 країнах. Серед них Сполученні Штати. Там озброєні громадяни щорічно своїми діями запобігають більше ніж мільйону різних правопорушень, допомагаючи таким чином правоохоронній системі боротися зі злочинцями.

Крім того, не можна не згадати, що на сьогоднішній день на руках населення України перебуває близько 1 млн. одиниць легальної зброї, а кількість ввезення нелегальної з кожним зростає, особливо зі сходу.

Зазначимо, що у більшості кримінальних злочинів, які відбулись Львові, було використано нелегальну зброю.

Участь у обговоренні також взяв екс-голова Львівської ОДА Віктор Шемчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: