100 млн євро може отримати Львівщина на реконструкцію під'їзних шляхів до митних переходів

Львівська облдержадміністрація веде переговори щодо виділення 100 млн. євро кредиту для реконструкції та облаштування під'їзних доріг до митних пунктів пропуску з української сторони.

Про це сьогодні на Колегії облдержадміністрації повідомив в. о. першого заступника голови ОДА Ростислав Замлинський.

Як пояснив керівник ОДА Олег Синютка, в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею, результату зустрічі Прем'єр-міністрів обох держав, за підтримки Посла України в Польщі Андрія Дещиці та воєводи Підкарпатського воєводства Польщі планується здійснити капітальний ремонт під'їзних доріг від митних переходів до магістральних доріг на території Львівщини.

«Ми залишили свої конкретні пропозиції заступникам міністра фінансів України, які будуть координувати технічну допомогу, і сподіваємося, що у другій половині травня нам вдасться завершити тендерні процедури і приступити до робіт з покращення дорожньої інфраструктури області», - підкреслив О.Синютка.

Крім того, Львівська область розраховує на близько 250 млн. грн. з коштів Держбюджету, котрі передбачені на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону в напрямку Львів-Бібрка-Рогатин-Івано-Франківськ-Чернівці та Стрий-Долина-Калуш-Івано-Франківськ.

«Сумарно близько 60 км доріг на території області буде відремонтовано якісно і в цьому році», - наголосив О. Синютка.

Крім того, керманич ОДА подякував народним депутатам від Львівщини, які пролобіювали спільний проект щодо покращення стану доріг на Західній Україні.

Під час доповіді Ростислав Замлинський також розповів, що цього року планується відновлення роботи над проектом будівництва концесійної дороги Краківець- Львів- Броди з північним об'їздом міста Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: