На Львівщині перекрили трасу "Київ - Чоп"

Поштовхом до перекриття траси міжнародного значення Київ – Чоп поблизу селища Великосілки, що на Львівщині, стало імовірне призначення Андрія Андрущенка новим головою Кам’янка-Бузької РДА.Про це сьогодні під час акції протесту заявив представник комісії громадської довіри Кам’янка-Бузького району Володимир Онисько, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, на шляху нашої держави до громадянського суспільства представники органів виконавчої ради мали б прислуховуватися до думки громади і без неї не ухвалювати важливі для району рішення. Натомість усе відбувається інакше.

«Без нашої згоди до Адміністрації Президента було скероване подання на призначення головою РДА Кам’янка-Бузького району Андрія Андрущенка, який, на нашу думку, не є найкращою кандидатурою. Бо під час своєї роботи на посаді голови селищної ради у Старому Яричові його було помічено у зловживанні владою та незаконній торгівлі земельними ділянками», – наголосив Володимир Онисько і додав, що люди бояться про це говорити вголос, через що більшість справ так і не дійшла до розслідування.

Своєю чергою, представник Прибужанської територіальної громади Роман Олексевич сказав, що людей доведено до відчаю.

«Громада хоче, щоб керівництво району взяло на себе відповідальність за захоплене майно, за доведені до банкрутства підприємства і нарешті розпочало процес створення виконкомів і їх передачі територіальній громаді», – підкреслив активіст.

Він також сказав, що наразі районною адміністрацією керують зі Львова в режимі он-лайн і надалі грабують комунальні підприємства району. Зокрема, на межі банкрутства перебувають ринки «Торпедо» і «Привокзальний», молокопереробне підприємство «Галичина», окрім того, триває незаконна вирубка лісових масивів.

Активісти акції протесту запевнили, що перекриття траси Київ – Чоп – це лише перша попереджувальна акція.

«Якщо влада надалі ігноруватиме нашу думку і, попри все, призначить головою РДА Кам’янка-Бузького району Андрія Андрущенка, ми проведемо масштабну акцію в день його призначення на посаду», – запевнив представник комісії громадської довіри.

Як писав «Вголос», громада Кам’янка-Бузького району письмово зверталася до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням не призначати керівником районної адміністрації Андрія Андрущенка, який скомпрометував себе, керуючи Старояричівською сільською радою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: