Перевізники вимагають 4 грн 50 копійок за проїзд і поки що не страйкують

Сьогодні, 12 березня, координаційна рада перевізників звернулась з листом до міського голови з вимогою переглянути чинний тариф на перевезення пасажирів. З огляду на подорожчання пального та запасних частин, вони просять встановити тариф 4 гривні 50 копійок. За умови стабілізації валютного курсу така вартість проїзду повністю покриватиме витрати перевізників. Про це Гал-інфо розповів Іван Велійка, голова Асоціації перевізників Львівщини.

"Наскільки мені відомо, страйк дійсно мав відбутись сьогодні, однак координаційна рада перевізників вирішила його не проводити. Вони звернулись до міського голови з вимогою переглянути дійсний тариф на перевезення пасажирів. Якщо реакції не буде – тоді страйк проведуть наступного тижня", - каже він.

Також керівник асоціації зазначив, що оптимізація перевезень пільговиків не вирішує фінансових проблем автотранспортних підприємств. Щоб тариф залишився без змін, ціна пального мала б опуститись до рівня 13 гривень 50 копійок за літр.

"Зараз спостерігається стабілізація на ринку паливно-мастильних матеріалів. За оптимістичними прогнозами, ціна дизельного пального може знизитись до 19 гривень, однак, ціни на запасні частини, шини навіть не думають знижуватись", - зазначив Іван Велійка.

За його словами, тариф 4 грн 50 копійок, за умови збереження системи оптимізованого перевезення пільгових категорій пасажирів, достатній. "Я б навіть сказав, що 4 гривні 50 копійок – максимум. Не більше", - запевнив Іван Велійка.

Нагадаємо, 10 березня Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті».

Відтак, пасажири пільгових категорій зможуть безкоштовно користуватися міським автотранспортом з 10:00 до 16:00. Це рішення не стосується електротранспорту – пільговики зможуть користуватися цим видом транспорту в повному обсязі.

Також зазначимо, що раніше тариф на перевезення в громадському транспорті переглянули в декількох обласних центрах. Так в Одесі тариф підвищили до 5 гривень. Після цього у місті пасажири розпочали акцію "Немає квитка – немає грошей". В разі, коли водій відмовляється надати проїзний квиток, організатори акції закликали пасажирів не сплачувати за проїзд. Метою акції є чіткий облік пасажиропотоку в громадському транспорті, щоб не дозволити перевізникам в майбутньому невиправдано піднімати тариф на перевезення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: