У Львівській ОДА розглянули пропозиції щодо проекту з монетизації пільг

Експеримент з монетизації пільг у Львівській області дасть змогу забезпечити соціальну справедливість, отримати адресну допомогу у грошовому еквіваленті малозахищеним верствам населення та дозволить заощадити на використанні енергоносіїв, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про це йшлося 13 березня на нараді щодо впровадження пілотного проекту з монетизації пільг на території Львівщини, яка відбулась під головуванням керівника ОДА Олега Синютки. До обговорення долучились й представники громадських організацій, комунальних та енергопостачальних підприємств, а також науковці.

Загалом цей проект передбачає фінансування витрат, пов'язаних з наданням пільг у грошовій формі з оплати за житлово-комунальні послуги та транспортне обслуговування громадянам, що потребують соціального захисту.

Як розповів директор департаменту соцзахисту населення Львівської ОДА Василь Мартиняк, в області 375 136 осіб мають право пільгової оплати за житлово-комунальні послуги і щорічно держава виділяє на це близько 400 млн. грн. Він також відмітив, що не всі, хто має право на пільги, користуються ними, це зокрема стосується й пільгового проїзду громадським транспортом. Тому чисельність осіб, які користуватимуться правом такого проїзду планується серйозно скоротити – вони отримуватимуть за це грошові компенсації.

На переконання голови облдержадміністрації Олега Синютки, монетизація пільг дасть змогу скерувати адресну допомогу тим, хто її справді потребує. «Людина зможе самостійно розпоряджатися коштами і ощадно використовувати енергоносії», - зазначив він.

Учасники наради загалом підтримали ідею впровадження цього проекту, проте висловили ряд зауважень щодо механізму нарахування та отримання компенсацій. Відтак було вирішено доопрацювати пропозиції департаменту соцзахисту та повторно розглянути через два тижні.

Нагадуємо, що під час візиту до Львівської області міністра соціальної політики Павла Розенка головою Львівської ОДА Олегом Синюткою була внесена пропозиція реалізувати на території області пілотний проект з надання пільг з оплати за житлово-комунальні послуги та транспортного обслуговування на приміських та міських маршрутах пільговим категоріям громадян в грошовому еквіваленті.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: