У Львові відкрили першу міжнародну виставку українських та закордонних вишів

13 березня у Львівському палаці мистецтв урочисто відкрили міжнародну виставку «Вища освіта – 2015». Це перша освітня виставка у Західній Україні, що дасть можливість студентам та школярам обрати якісну вищу освіту. У ній беруть участь понад тридцять вищих навчальних закладів та освітніх центрів, зокрема освітня агенція «Study in Poland» та Національна агенція з питань вищої освіти у Франції СAMPUS FRANCE, повідомила прес-служба ЛМР.

У відкритті освітньої виставки взяли участь: Влодзімєж Сульгостовскі, радник консула Республіки Польща, Роман Бабій, заступник директора департаменту, начальник управління професійно-технічної освіти, координації діяльності ВНЗ та науки, Любомир Войтович, провідний спеціаліст сектору освітньої політики управління освіти Львівської міської ради, Володимир Кузьо, член правління ПАТ «Ідея Банк», Володимир Коруд, начальник управління міжнародних економічних зв’язків Львівської торгово-промислової палати та Галина Бохонко, директор Міжнародного освітнього центру.

«Ми ще раз сьогодні переконались, що освіта кордонів немає. Львів є потужний освітній центр, бо саме тут проходить виставка. Система вищої освіти, саме університети — той фундамент на Заході, до якого звертається уряд, аби розробити фундаментальні розробки, аби почути пропозиції та рекомендації і вивести ту чи іншу галузь на конкурентноспроможний рівень. Тому інвестиції, які ми вкладаємо в освіту, не є затратними, а є інвестиціями у майбутнє», - зазначив Роман Бабій, заступник директора департаменту, начальник управління професійно-технічної освіти, координації діяльності ВНЗ та науки.

«Це гарна ініціатива і добра нагода обміну студентами і програмами, навчанням української молоді в польських університетах. Це є практичний спосіб, освітній спосіб інтеграції України в Європу», - наголосив радник консула Влодзімєж Сульгостовскі.

«Ми стоїмо на позиції, що маємо мати випускника не лише дипломованого, а дипломованого спеціаліста, фахівця, який буде конкурентноспроможний у сучасному суспільстві», - зазначає провідний спеціаліст сектору освітньої політики управління освіти Львівської міської ради Любомир Войтович.

Нагадаємо, виставка «Вища освіта-2015» триває у п'ятницю (11:00 – 19:00 год.) та у суботу (10:00 – 16:00 год.). У програмі виставки: ознайомлення з навчальними закладами Польщі та України, консультації з представниками навчальних закладів, презентації від Фундації «Перспективи», інформування про різні програми навчання за кордоном, стипендії та гранти. Серед відвідувачів виставки відбудеться визначення власника поїздки до Польщі.

Організатор виставки: Міжнародний освітній центр і Львівська торгово-промислова палата.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: