Юринець відзвітувала за 100 днів роботи у ВРУ

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Оксана Юринець відзвітувала за 100 днів роботи у Верховній раді VIII скликання. Свій звіт «ударівка» представила в ефірі ТРК «Львів», скориставшись правом на висвітлення депутатської діяльності у ЗМІ відповідно до ЗУ «Про статус народного депутата України», повідомила прес-служба УДАР

Свій звіт за 100 днів роботи в Парламенті Оксана Юринець умовно поділила на три частини:

  • діяльність у Верховній раді (засідання ВР та робота у комітеті),
  • робота в окрузі,
  • міжнародна діяльність.

Насамперед депутат навела статистичні дані. За перші 3,5 місяці роботи Парламенту вона подала:

  • 14 законодавчих ініціатив, три з яких уже стали чинними актами,
  • 5 запитів,
  • 40 поправок,
  • близько сотні звернень,
  • 10-ть разів виступала у парламенті,
  • провела три особисті прийоми у громадській приймальні на вулиці Наливайка, 5 у Львові та низку виїзних зустрічей з виборцями 117-го виборчого округу (Галицький, Франківський та частина Шевченківського районів м. Львова).

Щодо законодавчих ініціатив, то Оксана Юринець насамперед наголосила на законопроекті « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення комерціалізації влади». «Ми пропонуємо ним виключити норми, якими передбачені можливості надання додаткових, ніж передбачено законом, платних адміністративних послуг. Бо ті умови, які є зараз, просто руйнують саме поняття управління державною службою», - зазначила депутат.

Ще одним важливим законопроектом Оксана Юринець називає законопроект «Щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». За словами «ударівки», при Комітеті з питань житлово-комунального господарства діє робоча група з цих питань, до якої, входять і її помічники, депутати Львівської міської ради. Робота над законопроектом, каже Оксана Юринець, вийшла на фінішну пряму і у найближчі тижні його буде винесено на розгляд Парламенту.

Окремим блоком у звіті Оксана Юринець виділили ініціативи, які стосувались винятково Львівської області. Зокрема, створення за її ініціативи МФО «Львівщина», до складу якого увійшло 36 депутатів. «Ми об’єднались для відстоювання інтересів мешканців нашої області. Рівень цинізму у Верховній раді зашкалює. Тому інколи нам доводиться домагатися свого хитрощами. Можливо, навіть радикальним способом – блокуванням трибуни. Так було, наприклад, із питанням червоноградських шахтарів», - зазначила Оксана Юринець.

Що стосується роботи в окрузі, то за 100 днів роботи Парламенту Оксана Юринець провела три особисті прийоми громадян. Найчастіше, каже, люди звертаються з проханням допомогти у вирішенні соціально-побутових проблем. «Вчора, наприклад, я зустрічалася із мешканцями новобудов на вулиці Наукова, 2а і 2в. Зустріч затягнулась до 9-ої вечора. Люди – у відчаї. Вже роками не можуть домогтися у забудовника докінчити будівельні роботи, здати будинок в експлуатацію. Питання ми взяли на контроль. Так само, як і питання з ремонтом вулиці Київської», - наголосила народний депутат.

Будучи членом комітету з питань європейської інтеграції, головою підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Оксана Юринець, зауважила, що виступила із доповіддю на тему децентралізації влади на засіданні комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, взяла участь у більше, як 10-ти міжнародних зустрічах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: