У Львові відбулась молитовна Хресна хода (фоторепортаж, відео)

Сьогодні, 15 березня, у Хрестопоклінну неділю, вулицями Львова йде молитовна Хресна хода, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ, за підтримки Львівської міської ради. Очолив Хресну ходу Преосвященний Єпископ Венедикт (Алексійчук). Міський голова Львова Андрій Садовий проніс малий місійний хрест від пам’ятника Королю Данилу до фігури Пресвятої Богородиці.

«Ми, християни, покликані йти тими дорогами, якими йшов Господь. В цей час ми бачимо, що цілий наш нарід іде цією Хресною дорогою. Наша Україна терпить, страждає, як написали єпископи в посланні, «спливає кров’ю». Тому найперше цією Хресною дорогою молімося, щоби мир запанував на нашій землі. Для Бога нічого немає неможливого. Господь каже, що «по вірі нашій дасться нам». Тому збудім в собі акт віри на початку цієї Хресної дороги і віддаймо свою неньку-Україну Богові, просячи, щоб послав мир на наші землі. А також молімося за славетного сина, Мойсея нашого народу – Митрополита Андрея Шептицького. Він був тим свідком віри. Бо ми потребуємо тих, які нам вказують вірний шлях, потребуємо дороговказів», - розпочав Хресну ходу Преосвященний Єпископ Венедикт (Алексійчук).

Захід розпочався о 15.00 год. біля храму Святого Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) та йде за маршрутом: вул. В.Винниченка – вул. Підвальна – пл. Митна – пл. Соборна – пл. Галицька – пл. А.Міцкевича – пр. Свободи – вул. Академіка В. Гнатюка – пл. Генерала Г. Григоренка – вул. Листопадового Чину – пл. Св. Юра, 5. Триватиме хода до 19.00 год. і завершиться на площі перед Архикатедральним собором Святого Юра.

У спільній молитві беруть участь: духовенство Львівської архиєпархії, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, Українського католицького університету, представники влади міста і області, ректори та студентство львівських вищих навчальних закладів.

З нагоди Року Митрополита Андрея Шептицького, особливістю Хресної ходи є розважання слуги Божого Андрея, які читають на молитовних зупинках.

Символом цьогорічної молитовної ходи є березовий хрест, який є копією того хреста, що був освячений у День Незалежності України, 24 серпня 2014 року, і вцілів під час жахливих обстрілів українського військового табору.

Львів’яни та гості міста у молитовних роздумах та спогляданні Христових страстей переживають дорогу Господа, нашої Церкви та держави через Голгофу до Воскресіння.

DSC_4514 DSC_4526 DSC_4559 DSC_4578 DSC_4626 DSC_4690 DSC_4711

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: