Прокуратуру Львівщини пікетували автомайданівці

Прокурор Львівщини отримав валізу від автомайданівців і записку від нардепа

Сьогодні, 17 березня, активісти громадського руху «Автомайдан» пікетували Львівську обласну прокуратуру, вимагаючи відставки чинного прокурора Романа Федика та відкритого конкурсу на посаду очільника обласної прокуратури.

Свідком події була репортерка ZIK-Стрім Соломія Коштура.

Кілька десятків активістів «Автомайдану» з усіх областей України зранку приїхали до будівлі  прокуратури Львівщини на проспекті Тараса Шевченка. Вони вимагали, аби до них вийшов прокурор області Роман Федик, якому активісти мали намір висловити недовіру. Натомість до натовпу вийшов його заступник Володимир Поліщук і повідомив, що обласного прокурора немає на робочому місці.

Обурені пікетувальники насипали на ґанок відомства смужки білого порошку, почепили на дверях плакат «Федику вхід заборонено» і залишили на вході величезний макет банківської пластикової картки та стару обшарпану валізу. За їхніми словами, таким чином вони натякнули Роману Федику, що їм відомо про його «подвиги» на посадах прокурора Львівщини та Дніпропетровщини.

«Ми, активісти «Автомайдану», їздимо областями України у гості до місцевих прокурорів, щоб запитати, що доброго вони зробили на своїх посадах. Про Федика ми дізнались багато цікавого, особливо щодо його протиправної діяльності. Ми сьогодні лишили йому валізу з натяком, щоб він вже пакував речі, адже на своїй посаді він не залишиться», -- сказав активіст Сергій Хаджинов.

Серед учасників акції протесту був народний депутат від одного з округів Львівщини Володимир Парасюк. Він зазначив, що чинний прокурор Роман Федик не достойний обіймати цю посаду, оскільки прокуратура під його керівництвом демонструє бездіяльність, резонансні злочини не розслідуються, зокрема, за заявами постраждалих євромайданівців.

«Ми вимагаємо, щоб у Львові був відкритий конкурс на посаду обласного прокурора. Адже Федик є корупціонером і не має права обіймати таку посаду. Його бездіяльність нами задокументована, ми надіслали до ГПУ не одного листа про його злодіяння. Таке потрібно викорінювати з нашої країни», -- сказав Володимир Парасюк.

Володимир Парасюк з кількома автомайданівціями зайшов до приймальні обласного прокурора, на табличці на дверях персонального кабінету Федика маркером намалював слово «колишній» та причепив поруч записку «Федику, геть зі Львова – український народ».

На завершення акції активісти хором виконали гімн України та колоною автівок із прапорами «Автомайдану» проїхались центром Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: