У Львові зникла кримінальна справа щодо розвалу перинатального центру

Сьогодні, 17 березня, під час засідання сесії Львівської обласної ради перший заступник прокурора Львівщини Анатолій Корж повідомив депутатам, що кримінальні провадження проти посадовців УКБ Львівської ОДА з приводу руйнування Львівського обласного перинатального центру перебуває в процесі розслідування. Однак розслідування ускладнене через те, що матеріали справи були частково знищені під час «Ночі гніву».

Прокурор зазначив, що провадження стосується зловживання владою з боку посадовців УКБ Львівської ОДА і відкрито за фактом підписання посадовцями актів виконаних робіт за завищеними цінами.

Окрім того, за словами першого заступника прокурора, матеріали справи були частково втрачені під час «Ночі гніву» з 18 на 19 лютого 2014 року, також не завершеною є будівельно-технічна експертиза об’єкту.

За словами головного міліціонера Львівщини Дмитра Загарії, через те, що матеріали справи були втрачені оголосити комусь обвинувачення неможливо.

Після виступів правоохоронців депутати Львівської обласної ради виступили із гострою критикою.

Як зазначив депутат Олександр Ганущин, дивним виглядає те, що прокуратура досі не побачила порушень, окрім, як махінацій з підписанням актів виконаних робіт.

«Підрядник свідомо розвалив перинатальний центр, замість того, щоб його ремонтувати. Правоохоронні органи не виявили бажання розібратися з цим питанням по суті, і підрядник залишиться на об'єкті. У мене є таке відчуття, що ми не дамо ради і навіть з тими 45 млн грн, які виділить держава. Підрядник, знаючи що там є 45 млн грн, ніколи в житті звідти не вступиться. Зрушень у розслідуванні нема. Слідчий Личаківського району веде формальну переписку», - сказав Олександр Ганущин.

Депутат Олександр Старовойт сказав, що є питання і до керівництва перинатального центру, яке дало згоду на таку реконструкцію.

«Складається таке враження, що винні не будуть покарані. В бюджет повинні повернутися кошти. Винні повинні понести відповідальність і кожен із них має конкретне прізвище та ім'я. Скільки їм дадуть неважливо, але має бути конфіскація майна і гроші, які вкради чи намагалися вкрасти повинні повинні повернутися до бюджету», - наголосив він.

Галінфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: