60 юних піаністів змагалися на обласному конкурсі імені Олега Криштальського

На Львівщині впродовж місяця відбувався І-й відкритий обласний конкурс юних піаністів імені Олега Криштальського, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Про це інформує департамент з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

До мистецького журі були залучені відомі концертуючі піаністи та провідні педагоги музичних установ області, серед яких заслужена артистка України Оксана Рапіта, соліст Львівської обласної філармонії Олег Рудницький та інші. Вони відвідали протягом відбіркового туру 10 районних шкіл Львівщини, прослухали 178 учнів фортепіанних відділів та відібрали до участі у ІІ турі 60 юних піаністів.

Голова журі конкурсу – відомий український піаніст, музикознавець, заслужений артист України Йожи Ерминь.

Для кожної мистецької школи, у якій проходили прослуховування, це стало великим святом музичного мистецтва, у якому брали участь не тільки виконавці-конкурсанти, а також учні музичних закладів, їхні викладачі та батьки.

Лауреатами І-ї премії конкурсу стали: у молодшій віковій категорії Богдан Терлецький – учень Львівської ДМШ №2 ім. М.Колесси (викл.Марко С.Л.), у середній віковій категорії – Андрій Ярема – учень Львівської ДМШ №3 (викл. Корчинська О.Л.) та Наталія Барна – учениця Миколаївської ДШМ (викл.Терлецька М.В.); у старшій віковій категорії – Пугач Соломія – учениця Львівської ДМШ №6 ( викл. Будіщева О.М.) та Катерина Ясіновська – учениця Львівської ДДМШ ім.А.Кос-Анатольського (викл. Галяревич В.Ю.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: