Молодь Львівщини моніторитиме стан довкілля, використовуючи інформаційні технології

Стартував ІІ Міжнародний конкурс найкращих робіт з комп’ютерного моніторингу стану довкілля України серед учнів та студентів, який проводиться під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України за підтримки Міністерства освіти і науки України, повідомила прес-служба ЛОДА.

Учасниками можуть бути будь-які особи, що мають статус учня чи студента навчального закладу і вік до 28 років.

Приймаються роботи, присвячені моніторингу стану природних ресурсів та процесу чи наслідків їх забруднення з використанням комп’ютерних засобів або інформаційних технологій (фото чи відеофіксація з прив’язкою фото до електронної карти; результати аналізу даних спостережень з використанням комп’ютерних програм; плакати або відеофільми з елементами екологічного моніторингу, синтезовані на комп’ютері; квадракоптери та безпілотні літаки для аерофотознімання; програмно-технічні вимірювальні системи та пристрої; програми для обробки даних космічної та аерофотозйомки; веб-сайти, геопортали, екологічні соціальні мережі чи додатки до мобільних пристроїв для покращення доступу населення до даних екологічного моніторингу та даних про стан природних ресурсів; комп’ютерні стратегічні ігри, де передбачений моніторинг стану довкілля тощо).

Перевага надається роботам, які, по-перше, мають високу соціальну значимість та цінність для практики, по-друге, є оригінальними та в яких особистий внесок автора був найбільшим, по-третє, роботи, де не просто виявлені екологічні проблеми, а автором запропоновано як їх вирішити та вже продемонстровано як він це зробив на якихось прикладах.

Допускається подавати роботи, що були переможцями будь-яких інших конкурсів, окрім робіт, які були переможцями цього ж конкурсу, що проходив торік.

Обов’язковою умовою для усіх робіт є прив’язка (хоча б як приклад) до конкретних реальних географічних об’єктів природи чи джерел забруднення з указанням їх координат чи місць розташування на картах території Україні.

Прийом конкурсних робіт проводиться до 20 квітня 2015 р. на сайті конкурсу. Для подачі роботи слід зареєструватись і далі слідувати інструкціям оргкомітету. Оцінювання робіт у І турі проводитиметься членами міжнародного журі теж через Інтернет (без публікування інформації про авторів – тільки девізи робіт). 12 травня (День екологічної освіти) буде оголошено переможців І туру.

ІІ тур пройде 22 травня (Міжнародний день біологічного різноманіття) у Вінницькому національному технічному університеті. Переможці отримають цінні призи від спонсорів (цифрову техніку, у т.ч. кольорові принтери із вбудованими сканерами і ксероксами, зарядні пристрої на сонячних батареях, флешки тощо). Також для переможців за рахунок спонсорів планується турне по мальовничих місцях заповідного фонду України.

Роботи оцінюватимуться (І ступеня – одна робота, ІІ – до двох робіт, ІІІ – до трьох робіт) окремо серед учнів та студентів у трьох номінаціях (за рішенням журі та оргкомітету кількість номінацій може бути розширена):

  • «Найкраще інформаційне наповнення»;
  • «Найбільш комплексне дослідження»;
  • «Найкраща комп’ютерна реалізація».

Переможці ІІ туру (та їх керівники) отримають дипломи за підписом міністра екології та природних ресурсів України та керівництва оргкомітету конкурсу.

Нагадаємо, що умови конкурсу, у т.ч. вимоги до оформлення та критерії оцінювання робіт, є у Положенні, яке розміщено на сайті конкурсу: http://ecomon.vntu.edu.ua.

Контактна інформація оргкомітету: (0432) 43-77-22, 59-82-91, 59-84-77.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: