Серцевій хірургії потрібний приватний інвестор: безкоштовної медицини майже нема, – Аверчук

Кардіохірургія потребує приватного інвестора. Про це сьогодні, 18 березня, під час прес-конференції заявив головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з хірургії серця і магістральних судин, завідувач кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Віталій Аверчук, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Для нас надзвичайно важливим є матеріальне забезпечення цього процесу, це больова точка для нас всіх і також для наших пацієнтів. У Львові ми давно працюємо над цим питанням…», – зазначив він.

Водночас Віталій Аверчук наголосив: «Кардіохірургія дуже технологічна та дорога для медицини, тому без приватного інвестора, без участі самих людей, практично, неможливо вирішити ці проблеми».

Також він акцентував увагу на благочинних фондах, які приносять чималу користь: «Ці фонди – «робочі конячки», які працюють постійно – і в режимі дефіциту коштів, і в режимі боргів, – і забезпечують безперервність процедури, тому що дуже часто наші пацієнти потрапляють до нас без жодних коштів, без можливості допомоги родини».

Відтак завідувач кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні резюмував: «Держава буде шукати механізми матеріальної підтримки, але люди повинні розуміти, що без участі приватних коштів нині, практично, неможливо надати абсолютно безкоштовну допомогу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: