Садовий виправдався про землю на Підголоско: питання сьогодні просто не розглядатимуть

Сьогодні на сесії Львівської міської ради заслухали представників ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» щодо питання «Про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у районі вул. Під Голоском». Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, це питання буде перенесено з порядку денного, повідомила прес-служба ЛМР.

«Ми отримали офіційне звернення з проханням перенести це питання з розгляду, і це питання буде поставлено на голосування. Я переконаний, що всі ми разом проголосуємо і виконаємо прохання спілки, щоб це питання сьогодні не розглядалося, було перенесеним на наступне пленарне засідання.

Наш намір однозначний – збудувати житло для учасників АТО. Те, що в державному бюджеті є передбачена стрічка 300 млн грн. – це велика заслуга наших депутатів-львів’ян, які зуміли це питання пролобіювати. Я наступного тижня буду в Києві і буду на цю тему вести перемовини, щоби ми чітко зрозуміли, на яку суму може розраховувати м. Львів. Тому що це ключова база для визначення нашої подальшої логістики. В бюджеті ми передбачили кошти на комунікації, на інженерію для будівництва житла, передбачили кошти на проект – ми свою велику частину робіт беремо. Плюс підтримка держави – і є велика ймовірність, що ми зможемо це зробити якісно і показати приклад для всіх міст нашої держави», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Сесія ЛМР почалась із сутичок

«У Львівській міській раді є зареєстрована значна кількість звернень від учасників АТО щодо оформлення за ними земельних ділянок для індивідуального будівництва. Станом на сьогодні, таких звернень є вже більше тисячі. На жаль, місто Львів не володіє такими земельними ресурсами, щоб забезпечити всіх охочих. Є певна співпраця з Львівською обласною адміністрацією щодо надання цих земельних ділянок за межами м. Львова. Раз у тиждень інформацію про звернення ми передаємо у Львівську обласну державну адміністрацію.

Є створена робоча група з представників виконавчих органів міської ради, адміністрації, учасників АТО та рядку інших структур. Ця робоча група займається визначенням категорій тих осіб, які будуть претендувати на земельні ділянки, і безпосередньо тих земельних ділянок за межами м. Львова, які будуть надаватися для учасників АТО.

У бюджеті міста визначено певну суму коштів – орієнтовно 600 тис. грн., які підуть для цілей містобудівної документації тих земельних ділянок, які знаходяться за межами м. Львова», - розповідає начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергій Коровайник.

Зараз місто готує проект відведення земельної ділянки і веде активну роботу з учасниками АТО, їхніми представниками і депутатським корпусом щодо тексту ухвали, яка затвердить цей проект відведення.

«Крім цього, ми активно ведемо роботу щодо оформлення земельної ділянки для багатоповерхового житлового будівництва для учасників АТО. Станом на сьогодні, вже прийнята ухвала, яка дала дозвіл на виготовлення проектної документації щодо надання земельної ділянки в районі вул. Під Голоском. Зараз вже виготовлений проект відведення земельної ділянки, і ведеться активна робота з учасниками АТО, їхніми представниками і депутатським корпусом щодо тексту ухвали, яка затвердить цей проект відведення, і щодо можливості винесення її на сесію Львівської міської ради. Цією ухвалою буде заплановано надання земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку для учасників АТО та їхніх сімей на вул. Під Голоском.

Ділянка є досить великою – більше 0,6 га. Тобто, там можна запроектувати великий будинок. Йдеться про декілька сотень квартир», - зазначив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергій Коровайник.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: