Сесія Львівської міськради розпочалась вигуками «Ганьба» і сутичкою

Перед початком сесії Львівської міської ради відбулось два пікети – родичів воїнів АТО, які вимагали виділити бійцям земельні ділянки та представників ринку «Санта Барбара», які вимагали виділити нову земельну ділянку, оскільки через їх ринок прокладатимуть трамвай на Сихів.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо із сесійної зали.

Під міською радою родичі бійців АТО вимагали від Садового «як від міського голови і вашої команди підписати зобов’язання, що міська рада профінансує 50% коштів під будівництво, виб’є з Міністерства ще 50%, залучатиме кошти облради, спонсорські і буде думати, де взяти ще – якщо їх забракне. Якщо вам тяжко, то вийдіть до людей і визнайте, що ви своїм новітнім проектом зайшли у глухий кут. Розробіть механізми прозорості і правильних законних дій, поверніть своїй команді довіру».

Своєю чергою представники ринку «Санта Барбара» вимагали виділити нову земельну ділянку для переносу ринку.

«Ми неодноразово приходили сюди, обіцянок багато, а землі ніхто не виділив», - кажуть пікетувальники

Відтак перед входом до сесійної зали скупчились десятки пікетувальників. Правоохоронці не хотіли пускати їх на сесію. Люди почали вигукували «Ганьба» і все-таки прорвались в середину.

Жінки пожалілись Садовому на те, що їх не пускали і побили їх. Садовий сказав, що міліція не підпорядковується міській раді, відтак у сесійній залі надали слово пікетувальникам.

Представник Спілки соціального захисту АТО і прав загиблих Томашвілі Леся заявила, що бійці мають законне право на земельну ділянку і що вони не погоджуються, щоби забудовником на виділеній землі по вулиці Підголоско був Рем-БУД.

«Ми не згідні давати Рем-БУДУ ділянку під будівництво», - наголошують пікетувальники

Натомість мер Львова Андрій Садовий заявив про те, що наступного тижня перебуватиме у Києві, де вирішуватиметься питання про фінансування будівництва житла для військових.

Також Садовий заявив, що надалі пікетувальникам даватимуть можливість виступу у сесійному залі. Зараз сесія триває у форматі громадських слухань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: