УДАР вимагає створити у Львові єдиний центр допомоги учасникам АТО

Ударівці Львова пропонують створити єдиний дорадчо-консультативний орган для надання допомоги учасникам АТО, їх родичам та сім'ям загиблих, а також – сформувати єдиний реєстр учасників антитерористичної операції у Львові та їх сімей.

Про це йдеться у зверненні депутата Львівської міської ради від партії УДАР Петра Адамика, яке він зачитав сьогодні, 19 березня, під час сесії Львівської міськради.

Зокрема, у своєму зверненні до міського голови Львова депутат відзначає, що військові-учасники бойових дій на Сході країни, а також їх рідні часто скаржаться на брак інформації про можливість отримання належних їм виплат та інших послуг від держави.

«Попри декларовану готовність державних органів допомагати військовим, а також, їх родинам, останні змушені відвідувати величезну кількість різних установ для того, щоб отримати усю необхідну їм інформацію. Люди, які ризикували своїм життям на передовій, захищаючи спокій, в тому числі, і львів’ян, сьогодні витрачають час та зусилля на численні бюрократичні процедури. Якщо зважити на емоційний стан тих, хто повертається з фронту або ж їх рідних, то зрозуміло, що опіка держави над учасниками АТО сьогодні є малоефективною.

Дуже часто військовими не можуть скористатись усіма пільгами, які гарантовані їм державою саме через те, що не мають повної інформації про такі можливості», - йдеться у зверненні.

Також, Петро Адамик наголосив, що, зважаючи на ротацію особистого складу солдатів, що беруть участь в антитерористичній операції, людей, які потребують консультацій та допомоги з боку держави суттєво побільшає. Відповідно, збільшиться навантаження на працівників державних установ, які, змушені будуть займатись цими питаннями.

Для того, щоб позбавити військових та членів їх сімей потреби відвідувати велику кількість державних установ, спростити процедуру отримання пільг та виплат, гарантованих державою, доцільно створити дорадчо-консультативний орган – Єдиний центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

На думку ударівця, до компетенції такого органу мало б входити надання консультативної допомоги з питань оформлення соціальних пільг відповідно до вимог чинного законодавства; сприяння в межах наданих повноважень в отриманні документів, необхідних для надання статусу учасника бойових дій; надання консультативної допомоги в працевлаштуванні; сприяння в одержанні земельних ділянок в межах наданих повноважень; сприяння в отриманні матеріальної допомоги, інші послуги.

Окрім цього, функціонування такого центру дозволить створити єдиний реєстр учасників антитерористичної операції у Львові та їх сімей, що дасть можливість систематизувати інформацію про тих, хто потребує допомоги держави.

Зважаючи на це, депутат просить міського голову Львова доручити відповідним структурам Львівської міської ради створити єдиний дорадчо-консультативний орган для надання допомоги учасникам АТО, сім'ям загиблих, військовим частинам та іншим військовим формуванням.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: